Reklama
Australské placičky
Fotogalerie:

Australské placičky

Marcela Vincenciová

Žďárec u Skutče
Jsou dobré a zdravé. Můžeš je mlsat úplně bez výčitek.
Marcela Vincenciová, Žďárec u Skutče

Ingredience

  • 1 hrnek vločky ovesné
  • 1/2 hrnku semínka slunečnicová
  • 1 hrnek mouka hladká špaldová
  • 1/2 hrnku cukr třtinový
  • 150 g máslo rozpuštěné
  • 2 lžíce voda horká
  • 2 lžíce med
  • 1,5 lžičky soda
  • mandle nebo oříšky na ozdobení

Doba přípravy

Počet porcí

35

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Vše smícháme dohromady a vytvoříme těsto.
  2. Z těsta tvarujeme malé placičky, které nahoře ozdobíme půlkou mandle nebo ořechem.
  3. Pečeme je na pečicím papíru 15–20 minut při 150 °C.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bavorská zapečená klobása

Bavorská zapečená klobása

Můj přítel má rodinu v Bavorsku a jeho maminka umí výborně vařit. Tento zajímavý ...
Všehochuť /28.04.13
Lilková musaka

Lilková musaka

Sýr se strouhankou vytvoří pěknou krustičku.

Jana Rubíčková, Praha

Všehochuť /15.11.16
Zapečené žampiony s vinnou klobásou

Zapečené žampiony s vinnou klobásou

Připravuji je jako slavnostní předkrm.

Monika Kratochvílová, Jihlava

Všehochuť /05.01.17
Houbové lasagne

Houbové lasagne

Poprvé jsem je ochutnala při cestách po severní Itálii. Do receptu jsem sice zamíchala ...
Všehochuť /22.06.13
Medová bašta

Medová bašta

Lucie Táborovská, Plzeň

Všehochuť /29.06.18
Toskánské kuřátko

Toskánské kuřátko

Zajímavá chuť, minimální práce s vařením – to jsou nesporné výhody tohoto jídla.
...
Všehochuť /31.10.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu