Reklama
Australská kuřecí křidélka s pečenými brambory, řepou a mrkví
Fotogalerie:

Australská kuřecí křidélka s pečenými brambory, řepou a mrkví

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Obojí peču současně v horkovzdušné troubě.

Tomáš Cieslar, Ostrava

Ingredience

  • Na křidélka:
  • 500 g kuřecích křidélek
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • trocha soli
  • 1 grilovací koření
  • Pečené brambory:
  • 1 kg brambor
  • 4 řepy
  • 4 mrkve
  • podle chuti grilovací koření

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Křidélka osolíme a dáme do sáčku. Přidáme další ingredience kromě grilovacího koření, v sáčku promícháme a necháme uležet v lednici do druhého dne. Pak je nasypeme do pekáčku, trochu podlijeme vodou, křidélka rozložíme a posypeme grilovacím kořením. Pečeme asi 45 minut při 180 °C.

  2. Brambory oškrabeme, očistíme řepu i mrkev. Nakrájíme na kolečka, nasypeme do pekáče vyloženého pečicím papírem a posypeme grilovacím kořením. Přikryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 45 minut.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rajčata plněná makarony

Rajčata plněná makarony

Pohoštění, které je rychlé a hlavně chutná. Dominika Smutná, Uherský Brod
Všehochuť /15.06.16
Zemáky pečené v soli s lučinou a rajčatovým salátem

Zemáky pečené v soli s lučinou a rajčatovým salátem

Bezmasý pokrm, který dokáže příjemně zasytit jak teplý, tak i po úplném ...

Všehochuť /07.11.17
Papriky à la Balkán

Papriky à la Balkán

Podáváme s bílým pečivem nebo chlebem.
Iveta Janíková, Vsetín
Všehochuť /11.11.10
Kološvárské zelí

Kološvárské zelí

Maďarské jídlo, které chuťové buňky mile překvapí. 

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /20.02.16
Výborné azu

Výborné azu

Je to trochu ostřejší pochoutka, která je rychle hotová. Vařím ji rád a často.
...
Všehochuť /05.12.08
Řecký obalovaný lilek s tzatziki

Řecký obalovaný lilek s tzatziki

Tento recept zachutná všem milovníkům řecké kuchyně.

Barbora Zavřelová, Zábřeh

Všehochuť /20.08.15
 

Nejnovější

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Pavla Svobodová, Opava
Vaříme express /03.07.18
Sendviče s opečenou šunkou

Sendviče s opečenou šunkou

Na piknik nebo svačinku

Podle receptu Marie Krejčové z Brna

Vaříme express /03.07.18
Hovězí roláda s noky

Hovězí roláda s noky

Iva Papežová, Teplice

Všehochuť /03.07.18
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /03.07.18
Prosciutto & fungi pizza

Prosciutto & fungi pizza

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /03.07.18
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Krůtí s brusinkami

Krůtí s brusinkami

Jindřich Růžička, Praha

Za pár korun /02.07.18
Sýrové papriky

Sýrové papriky

Jde to i bez masa

Karolína Němečková, Praha

Vaříme express /02.07.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama