Obojí peču současně v horkovzdušné troubě.
Tomáš Cieslar, Ostrava
Ingredience
- Na křidélka:
- 500 g kuřecích křidélek
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce sójové omáčky
- trocha soli
- 1 grilovací koření
- Pečené brambory:
- 1 kg brambor
- 4 řepy
- 4 mrkve
- podle chuti grilovací koření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Křidélka osolíme a dáme do sáčku. Přidáme další ingredience kromě grilovacího koření, v sáčku promícháme a necháme uležet v lednici do druhého dne. Pak je nasypeme do pekáčku, trochu podlijeme vodou, křidélka rozložíme a posypeme grilovacím kořením. Pečeme asi 45 minut při 180 °C.
-
Brambory oškrabeme, očistíme řepu i mrkev. Nakrájíme na kolečka, nasypeme do pekáče vyloženého pečicím papírem a posypeme grilovacím kořením. Přikryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 45 minut.