Reklama
Australská kuřecí křidélka s pečenými brambory, řepou a mrkví
Fotogalerie:

Australská kuřecí křidélka s pečenými brambory, řepou a mrkví

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Obojí peču současně v horkovzdušné troubě.

Tomáš Cieslar, Ostrava

Ingredience

  • Na křidélka:
  • 500 g kuřecích křidélek
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • trocha soli
  • 1 grilovací koření
  • Pečené brambory:
  • 1 kg brambor
  • 4 řepy
  • 4 mrkve
  • podle chuti grilovací koření

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Křidélka osolíme a dáme do sáčku. Přidáme další ingredience kromě grilovacího koření, v sáčku promícháme a necháme uležet v lednici do druhého dne. Pak je nasypeme do pekáčku, trochu podlijeme vodou, křidélka rozložíme a posypeme grilovacím kořením. Pečeme asi 45 minut při 180 °C.

  2. Brambory oškrabeme, očistíme řepu i mrkev. Nakrájíme na kolečka, nasypeme do pekáče vyloženého pečicím papírem a posypeme grilovacím kořením. Přikryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 45 minut.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Italská tomatová polévka

Italská tomatová polévka

Kdo tuto polévku vyzkouší, zamiluje se. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Všehochuť /11.04.13
Slovenský perkelt

Slovenský perkelt

Je to výborná mňamka, zajistí ti pochvalu.
Eva Chudá, Ostrava
Všehochuť /10.02.10
Masový koláč s bramborovou kaší

Masový koláč s bramborovou kaší

I velmi obyčejné jídlo se dá připravit tak, aby vypadalo lákavě a aby si ...
Všehochuť /25.05.13
Taštičky s překvapením

Taštičky s překvapením

Můžeš je jíst teplé i studené – obě varianty jsou vynikající. Raději je ...
Všehochuť /15.11.12
Zelí v rýžovém papíru

Zelí v rýžovém papíru

Podáváme hned po usmažení.

Eva Doležalová, České Budějovice

Všehochuť /09.10.16
Mrkev po indicku

Mrkev po indicku

Tento asijskou kuchyní vonící recept mě naučila manželka a musím uznat‚ že mrkev ...
Všehochuť /03.10.08
 

Nejnovější

Zelenina s křehkým masem

Zelenina s křehkým masem

Zeleninová jídla moc nemusím, ale když jsou ovoněná špekem, tak si na nich ...
Za pár korun /26.09.17
Bezmasé pappardelle se žampiony

Bezmasé pappardelle se žampiony

Hotové těstoviny ještě můžeme pro zjemnění pokapat olivovým olejem.

Bohdana ...

Vaříme express /26.09.17
Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou.

Eva Houdecká, ...

Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama