Reklama
Asijská polévka ze žluté čočky
Fotogalerie:

Asijská polévka ze žluté čočky

Jana Nosková

Cheb

S kousky pálivých papriček a trochou zázvoru je příjemně pikantní.

Jana Nosková, Cheb

Ingredience

  • 1/2 hrnku žlutá čočka
  • 1 litr zeleninový vývar
  • kousek (asi 1 cm) čerstvého zázvoru
  • 1 lžička cukr
  • 1 lžíce kukuřičný škrob
  • 1 větší plechovka sterilovaná kukuřice
  • 1 lžíce olej
  • podle chuti sůl a pepř
  • řeřicha na ozdobu
  • 1 chilli paprička

Doba přípravy

Počet porcí

4-5

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Žlutou čočku propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Čočku povaříme asi 10 minut, přidáme nahrubo nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku, cukr a kukuřičný škrob rozmíchaný v trošce vody.

  2. Sterilovanou kukuřici slijeme a přidáme do polévky, necháme přejít varem, přidáme olej, ochutíme solí a pepřem. Jednotlivé porce ozdobíme čerstvou řeřichou a na tenká kolečka nakrájenou chilli papričkou.

Tip redakce

S čerstvým zázvorem má čočková polévka mnohem lepší chuť a vůni, než jaké můžeš docílit se zázvorem sušeným. Navíc je účinný pro dobré zažívání.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salámová panna

Salámová panna

Zaručeně potěší oko i chuťové buňky každého muže. Lepší dárek nevymyslíš. ...
Všehochuť /07.10.11
Pina Colada

Pina Colada

Oblíbený míchaný alkoholický drink si můžeme jednoduše připravit i doma.

Pavel ...

Všehochuť /01.12.12
Tvarohový dort s piškoty

Tvarohový dort s piškoty

Eva Přecechtělová, Chropyně

Všehochuť /03.06.18
Plněná dýně

Plněná dýně

Podávám ji spolu s bramborovou kaší. 

Věra Novotná, Vlašim

Všehochuť /20.10.16
Nakládaný hermelín za jeden den

Nakládaný hermelín za jeden den

Tímto způsobem naložený hermelín je uleželý již druhý den.
Jan Horáček, Praha
...
Všehochuť /16.12.10
Provensálská rajčata

Provensálská rajčata

Nejlepší přílohou jsou brambory.

Hana Bílá, České Budějovice

Všehochuť /30.09.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu