Reklama
Asijská polévka ze žluté čočky
Fotogalerie:

Asijská polévka ze žluté čočky

Jana Nosková

Cheb

S kousky pálivých papriček a trochou zázvoru je příjemně pikantní.

Jana Nosková, Cheb

Ingredience

  • 1/2 hrnku žlutá čočka
  • 1 litr zeleninový vývar
  • kousek (asi 1 cm) čerstvého zázvoru
  • 1 lžička cukr
  • 1 lžíce kukuřičný škrob
  • 1 větší plechovka sterilovaná kukuřice
  • 1 lžíce olej
  • podle chuti sůl a pepř
  • řeřicha na ozdobu
  • 1 chilli paprička

Doba přípravy

Počet porcí

4-5

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Žlutou čočku propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Čočku povaříme asi 10 minut, přidáme nahrubo nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku, cukr a kukuřičný škrob rozmíchaný v trošce vody.

  2. Sterilovanou kukuřici slijeme a přidáme do polévky, necháme přejít varem, přidáme olej, ochutíme solí a pepřem. Jednotlivé porce ozdobíme čerstvou řeřichou a na tenká kolečka nakrájenou chilli papričkou.

Tip redakce

S čerstvým zázvorem má čočková polévka mnohem lepší chuť a vůni, než jaké můžeš docílit se zázvorem sušeným. Navíc je účinný pro dobré zažívání.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rabacké čufty

Rabacké čufty

Podáváme se sýrem a zeleninovým salátem. Květa Kroupová, Praha
Všehochuť /05.02.14
Margarita

Margarita

Jeden z nejznámějších koktejlů.

Libuše Neradová, Karlovy Vary

Všehochuť /01.08.14
Kuře Marbella

Kuře Marbella

Vydrží v lednici několik dní a je stále vynikající. Skvělý tip pro toho, kdo...
Všehochuť /12.12.08
Arašídové máslo

Arašídové máslo

Zkuste si připravit k snídani na pečivo domácí arašídové máslo.
Eva Mrowiecová, ...
Všehochuť /18.11.10
Fíková marmeláda s vůní skořice

Fíková marmeláda s vůní skořice

Provoň svou domácí marmeládu trochou exotiky a při její přípravě využij ...

Všehochuť /22.08.17
Mexické pikantní kuře

Mexické pikantní kuře

Máme rádi pikantní jídla.

Anna Šušláková, Most

Všehochuť /23.05.17
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama