S kousky pálivých papriček a trochou zázvoru je příjemně pikantní.
Jana Nosková, Cheb
Ingredience
- 1/2 hrnku žlutá čočka
- 1 litr zeleninový vývar
- kousek (asi 1 cm) čerstvého zázvoru
- 1 lžička cukr
- 1 lžíce kukuřičný škrob
- 1 větší plechovka sterilovaná kukuřice
- 1 lžíce olej
- podle chuti sůl a pepř
- řeřicha na ozdobu
- 1 chilli paprička
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žlutou čočku propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Čočku povaříme asi 10 minut, přidáme nahrubo nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku, cukr a kukuřičný škrob rozmíchaný v trošce vody.
-
Sterilovanou kukuřici slijeme a přidáme do polévky, necháme přejít varem, přidáme olej, ochutíme solí a pepřem. Jednotlivé porce ozdobíme čerstvou řeřichou a na tenká kolečka nakrájenou chilli papričkou.
Tip redakce
S čerstvým zázvorem má čočková polévka mnohem lepší chuť a vůni, než jaké můžeš docílit se zázvorem sušeným. Navíc je účinný pro dobré zažívání.