Reklama
Arabský hummus
Fotogalerie:

Arabský hummus

Jana Al Bunniová

Praha

Nejlepší je s libanonským chlebem nebo s bílým pečivem.

Jana Al Bunniová, Praha

Ingredience

  • 300 g cizrna
  • 1 lžička kurkuma
  • sůl podle chuti
  • trocha vývaru
  • 5 lžic sezamové tahini
  • 4 stroužky česnek
  • šťáva z 1 citronu
  • 4 lžíce olivový olej
  • na posypání trocha mleté sladké papriky
  • trocha mletého římského kmínu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Přes noc namočenou cizrnu uvaříme s kurkumou. Ke konci varu ji osolíme. Necháme  vychladnout. Menší část oddělíme.

  2. Zbylou cizrnu s troškou vývaru a solí rozmixujeme na hustou hmotu. Přidáme tahini, rozetřený česnek a citronovou šťávu a dosolíme. Hummus uprostřed ozdobíme cizrnou v celku, posypeme paprikou a kuminem a polijeme olivovým olejem.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salámová panna

Salámová panna

Zaručeně potěší oko i chuťové buňky každého muže. Lepší dárek nevymyslíš. ...
Všehochuť /07.10.11
Minitartaletky s gorgonzolou

Minitartaletky s gorgonzolou

Připravila blogerka Markéta Pavleje

Všehochuť /18.01.18
Lilkové placičky s mozzarellou

Lilkové placičky s mozzarellou

Inspirováno řeckou kuchyní.

Barbora Zavřelová, Zábřeh na Moravě

Všehochuť /07.07.17
Irská káva

Irská káva

Chladné večery prožiješ příjemně s irskou kávou.
Petra Hermínová, Praha
Všehochuť /20.02.10
Kebaby s mátovou omáčkou

Kebaby s mátovou omáčkou

Na receptu už nic neměním, všichni přátelé se na ně těší.

Diana ...

Všehochuť /22.07.16
Papriky plněné nivou

Papriky plněné nivou

Jednoduché a rychlé občerstvení.
Kateřina Huňáčková, Mělník
Všehochuť /27.08.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu