Reklama
Arabské placky
Fotogalerie:

Arabské placky

Jana Šrámčíková

Ostrava
V naší rodině je to velmi oblíbená večeře.
Jana Šrámčíková, Ostrava

Ingredience

  • Těsto
  • 2 lžičky sůl
  • 20 g droždí
  • 400 ml voda
  • 1 lžičky cukr krupice
  • 2 hermelín
  • 1 lžíce máslo
  • 600 g mouka hladká
  • Ozdoba
  • 1 lžíce pažitka
  • 2 rajčata

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Rozmícháme droždí s cukrem, přidáme trochu mouky a vody a necháme vzejít kvásek. Mouku osolíme, přidáme kvásek a vlažnou vodou zaděláme těsto a necháme hodinu kynout.
  2. Tvoříme z něj placky a pečeme je v předehřáté troubě dozlatova. Pak potřeme máslem a na každou položíme kolečko hermelínu. Ještě 5–8 minut necháme v troubě, až se sýr krásně rozteče. Podáváme posypané čerstvou pažitkou.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fougasse

Fougasse

Zavři oči a rázem jsi v Provence. Olga Pysarenko, Brno
Všehochuť /25.02.14
Čína z králíka

Čína z králíka

Uvař si zdravou dobrotu.
Ivana Holakovská,
Jindřichův Hradec
Všehochuť /25.02.10
Thajské nudle s masem

Thajské nudle s masem

Vyprav se se mnou do jihovýchodní Asie.
Ctirad Kolaja, Bystřice pod Hostýnem
Všehochuť /10.02.10
Špenátové tagliatelle se slaninou a žampiony

Špenátové tagliatelle se slaninou a žampiony

Výtečné a jednoduché těstoviny pro milovníky italské kuchyně.

Pavel Kudrna, ...

Všehochuť /30.08.14
Kuřecí nudličky s kokosovým mlékem

Kuřecí nudličky s kokosovým mlékem

Vůbec se nemusíme bát použít při vaření kokosové mléko.

Lucie Vaněčková, ...

Všehochuť /07.04.12
Chilli con carne

Chilli con carne

Mělo by být husté, voňavé a šťavnaté.

Veronika Minaříková, Ostrava

Všehochuť /02.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu