Reklama
Apple Collins
Fotogalerie:

Apple Collins

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zásadně používám pravou skořici ze Srí Lanky, má úplně jinou chuť a vůni.

Lenka Ztratílková, Kolín


Ingredience

  • 60 ml jablečného likéru (např. Berentzen)
  • 30 ml limetkové šťávy
  • 20 ml cukrového sirupu
  • 120 ml šampaňského
  • podle potřeby led
  • 1 jablko
  • 1 limetka na ozdobu
  • Domácí cukrový sirup:
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 celá skořice
  • z 1/2 citronu citronová kůra
  • 100 ml vody

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejdříve si připravíme cukrový sirup. Do kastrůlku dáme třtinový cukr, skořici, citronovou kůru a zalijeme vodou. Rozmícháme, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 8 minut. Scedíme a necháme vychladnout. 

  2. krok2

    Do skleničky dáme několik kostek ledu, nalijeme jablečný likér, limetkovou šťávu a cukrový sirup. Promícháme míchátkem nebo brčkem. Dolijeme vychlazeným šampaňským a sklenici ještě ozdobíme limetkou nebo kouskem jablka.

  3. krok3

    Neupotřebený cukrový sirup uchováme v uzavřené sklenici pro další použití.


Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Souvlaki s tzatziki

Souvlaki s tzatziki

Na této dobrotě jsme si pochutnávali při řecké dovolené. Kdykoli souvlaki připravím ...
Všehochuť /23.06.13
Exotický salát z mrkve

Exotický salát z mrkve

Dej si rychlou a zdravou svačinku.
Olga Valentová, Borotín
Všehochuť /18.11.10
Francouzské bagety

Francouzské bagety

Jiné už nebudeš chtít.

Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté

Všehochuť /15.11.15
Indická čočka

Indická čočka

Tento recept jsem získala od svých indických spolubydlících v Anglii.
Terezie ...
Všehochuť /22.12.08
Smetanové gnocchi

Smetanové gnocchi

Jsem začátečník, vařím jen jednoduchá jídla.

Barbora Šišková, Praha

Všehochuť /03.09.17
Roláda z vepřové kýty na víně

Roláda z vepřové kýty na víně

Vždy jsem se rolády bála, ale není to nic složitého.

Hana Kocourková, Liberec

Všehochuť /21.10.17
 

Nejnovější

Ředkvičkové zapékánky

Ředkvičkové zapékánky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /21.02.20
Zapečené těstoviny s bylinkami

Zapečené těstoviny s bylinkami

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /21.02.20
Pomalu pečený králík s tymiánem

Pomalu pečený králík s tymiánem

Podle receptu

Nataši Zvonařové z Třince

Škola vaření /21.02.20
Játra s cibulovou omáčkou

Játra s cibulovou omáčkou

Eva Přecechtělová, Chropyně

Vaříme express /21.02.20
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Zajímavá varianta

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem



Vaříme express /21.02.20
Zeleninové závitky

Zeleninové závitky

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /21.02.20
Tofu na čínský způsob

Tofu na čínský způsob

Alena Peštová, České Budějovice

Vaříme express /21.02.20
Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Soudky plné chutí

Podle receptu Mirky Stachové z Prahy

Všehochuť /21.02.20
Sládkovo tajemství

Sládkovo tajemství

Karolína Rýznarová, Šumperk

Za pár korun /20.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama