Reklama
Reklama
Apple Collins
Fotogalerie:

Apple Collins

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zásadně používám pravou skořici ze Srí Lanky, má úplně jinou chuť a vůni.

Lenka Ztratílková, Kolín


Ingredience

  • 60 ml jablečného likéru (např. Berentzen)
  • 30 ml limetkové šťávy
  • 20 ml cukrového sirupu
  • 120 ml šampaňského
  • podle potřeby led
  • 1 jablko
  • 1 limetka na ozdobu
  • Domácí cukrový sirup:
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 celá skořice
  • z 1/2 citronu citronová kůra
  • 100 ml vody

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejdříve si připravíme cukrový sirup. Do kastrůlku dáme třtinový cukr, skořici, citronovou kůru a zalijeme vodou. Rozmícháme, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 8 minut. Scedíme a necháme vychladnout. 

  2. krok2

    Do skleničky dáme několik kostek ledu, nalijeme jablečný likér, limetkovou šťávu a cukrový sirup. Promícháme míchátkem nebo brčkem. Dolijeme vychlazeným šampaňským a sklenici ještě ozdobíme limetkou nebo kouskem jablka.

  3. krok3

    Neupotřebený cukrový sirup uchováme v uzavřené sklenici pro další použití.


Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rajčata plněná makarony

Rajčata plněná makarony

Pohoštění, které je rychlé a hlavně chutná. Dominika Smutná, Uherský Brod
Všehochuť /15.06.16
Pařížské kostky

Pařížské kostky

Miluje je zejména mužská část rodiny.
Lenka Maryášová, Slavičín
Všehochuť /23.01.11
Alsaský cibulový koláč

Alsaský cibulový koláč

Slaninu mám rád pěkně prorostlou, hezky voní.

Zdenek Ploužil, Chomutov

Všehochuť /15.08.17
Indické kuře s opečenou zeleninkou

Indické kuře s opečenou zeleninkou

Indickou kuchyni jsem si zamilovala, je velice rozmanitá a voní nejrůznějším ...
Všehochuť /26.05.13
Indonézská rýže s makrelou

Indonézská rýže s makrelou

Tento recept stojí za vyzkoušení.

Lucie Blahová, Slavičín

Všehochuť /22.02.13
Africké kuře

Africké kuře

Už jenom vůně použitého koření připomíná exotické dálky. Spolu s vínem dá ...
Všehochuť /06.09.13
 

Nejnovější

Domácí bagel se žervé

Domácí bagel se žervé

Čerstvé jsou nejlepší Podle receptu Heleny ...
Za pár korun /24.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
Plněné slaninové rolky

Plněné slaninové rolky

Skvělé studené i teplé

Podle receptu Sáry Divíškové z Loun

Všehochuť /21.02.19
Muffiny se zeleninou

Muffiny se zeleninou

Chutná zdravá večeře

Podle receptu Ivety Duškové z Tábora

Za pár korun /20.02.19
Ředkvičkové placičky

Ředkvičkové placičky

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /20.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama