Reklama
Anglický vánoční pudink
Fotogalerie:

Anglický vánoční pudink

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Kdo jednou ochutná, jistě si bude chtít tuto pro nás neobvyklou dobrotu dopřát častěji.

Hedvika Spurná, Příbram

Ingredience

  • Těsto
  • 32g máslo
  • 60g rozinky
  • 1 vejce
  • 40g mandle nasekané
  • 40g sušený rybíz
  • 16g kandovaná citronová kůra
  • 40g hladká mouka
  • 1/3 lžičky jedlá soda
  • špetka sůl
  • 15g strouhanka
  • 32g hnědý cukr
  • snětka muškátový květ
  • špetka mletá skořice
  • 20g pomerančová marmeláda
  • 40ml brandy
  • 1/2 vanilkový cukr
  • trocha máslo na vymazání formy
  • trocha brandy na flambování
  • Omáčka
  • 160g pomerančová marmeláda
  • 30ml brandy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1.  1. Nejprve si přepustíme máslo. Dáme je do hrnce a na mírném stupni vaříme, až se vyvaří veškerá voda a zůstane čistý tuk. Vychladíme. 

  2.  2. Rozinky překrájíme na drobné kousky. V míse vyšleháme metlou vejce. Přidáme rozinky, sušený rybíz a všechny ostatní suroviny. Promícháme, vypracujeme těsto a necháme je 2–3 hodiny odpočinout. Pak ještě jednou promícháme.

  3.  3. Kameninovou formu vymažeme máslem a naplníme těstem po okraj. Přikryjeme pomaštěným víkem. Formu zabalíme do utěrky a rohy svážeme provázkem. Vaříme ve vodní lázni 6 hodin. Voda musí dosahovat do 1/3 formy. Vyjmeme, odklopíme a necháme vychladnout. 

  4.  4. Vychladlý pudink znovu přiklopíme a necháme odležet v chladu po dobu 1 měsíce. Před podáváním je třeba formu znovu ohřát ve vodní lázni. Vyklopíme, ozdobíme omáčkou a flambujeme s brandy.

  5.  5. Do kastrůlku dáme pomerančovou marmeládu, přilijeme brandy a trochu vody. Omáčku přivedeme k varu a vaříme, dokud nemá strukturu řídkého medu.

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cibulačka

Cibulačka

Víš, jak je cibule zdravá? Pro mě to dřív byla jen zelenina, po které mi páchne z úst....
Všehochuť /11.08.08
Pina Colada

Pina Colada

Oblíbený míchaný alkoholický drink si můžeme jednoduše připravit i doma.

Pavel ...

Všehochuť /01.12.12
Salámový štrúdl

Salámový štrúdl

Nevíš, kdy přesně návštěva dorazí? Nevadí! Tenhle štrúdl je výborný teplý ...
Všehochuť /15.06.11
Kuřecí kousky v kokosové omáčce

Kuřecí kousky v kokosové omáčce

Vůně exotiky

Podle receptu Marty Doležalové z Kralup nad Vltavou

Všehochuť /27.03.18
Španělská rajčatová polévka

Španělská rajčatová polévka

Je trochu jiná, než na jakou jsme zvyklí u nás, ale také moc dobrá.

Alena Koutná, ...

Všehochuť /12.09.16
Americký jablečný koláč

Americký jablečný koláč

Křehoučký moučník si každý zamiluje.
Jana Dostálová, Praha
Všehochuť /20.12.11
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama