Neznám nikoho, kdo by si nedal.
Andrea Jílková, Polička
Ingredience
- 1 kg nízký hovězí roštěnec
- trocha soli a pepře
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžíce worcester
- trocha olivového oleje
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Hovězí roštěnec odblaníme, omyjeme a svážeme kuchyňským provázkem. Maso osolíme, opepříme, přidáme hořčici a worcester a zakápneme olejem. Necháme marinovat v lednici minimálně do druhého dne.
-
Druhý den maso vytáhneme z lednice a necháme hodinu odpočinout při pokojové teplotě. Pak maso orestujeme na rozpáleném oleji a vložíme v pekáčku do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 35 minut. Maso bude středně propečené, uprostřed narůžovělé. Během pečení do masa nepícháme vidličkou, aby nevytekla šťáva. Necháme ještě 10 minut odpočinout. Krájíme na tenké plátky.