Reklama
Ananasové čatní
Fotogalerie:

Ananasové čatní

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je výborné ke grilovanému masu, k sýrům a různým specialitám indické kuchyně.

Jitka Pavlíková, Strakonce

Ingredience

  • 2 kg čerstvého ananasu
  • 3 lžíce oleje nebo přepuštěného másla ghí
  • 2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 200 ml ananasového džusu
  • 4 lžíce cukru
  • 1 lžička římského kmínu
  • špetka soli
  • 1 hrst pražených nasekaných ořechlů

Doba přípravy

Počet porcí

3 sklenice

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Ananas zbavíme slupky a vykrojíme tuhý střed. Zbytek nakrájíme na hrubší kousky. 

  2. 2. V rendlíku rozehřejeme olej nebo ghí. Přidáme mletý římský kmín a nastrouhaný zázvor a restujeme asi 2 minuty.

  3. 3. Potom vsypeme cukr (nejlépe hnědý třitnový) a necháme ho zkaramelizovat. Nakonec vložíme nakrájený ananas a zalijeme ho džusem. Směs lehce osolíme. 

  4. 4. Vaříme asi 30 minut, dokud se tekutina neodpaří. Pak hrnec odstavíme z ohně a čatní smícháme s ořechy.


Pošli recept! - Speciál - Léto na chalupě (16.7.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Indický dhal

Indický dhal

Podávej s plackou čapátí Podle receptu Evy Hajánkové ze Šumperka ...
Všehochuť /23.02.19
Etiopské placky injera

Etiopské placky injera

Radana Chvostková, Praha

Všehochuť /01.04.18
Oblíbené hrnkové knedlíky

Oblíbené hrnkové knedlíky

Jsou velmi jednoduché, zvládne je každý.

Petr Vozihnoj, Šumperk

Všehochuť /12.11.17
Gemerské kuličky

Gemerské kuličky

Gemer je kraj na jihu středního Slovenska.

Jaroslava Ferenczová, Havířov

Všehochuť /06.10.13
Lentejas  – čočka  po španělsku

Lentejas – čočka po španělsku

Naučila jsem se ji, když jsem byla na Mallorce.
Lucie Kirschnerová, Praha
Všehochuť /16.04.12
Krémová dýňová polévka

Krémová dýňová polévka

Dýňovou polévku připravuji již tradičně v období babího léta, a kdo ji ...
Všehochuť /30.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu