Reklama
Ananasové čatní
Fotogalerie:

Ananasové čatní

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je výborné ke grilovanému masu, k sýrům a různým specialitám indické kuchyně.

Jitka Pavlíková, Strakonce

Ingredience

  • 2 kg čerstvého ananasu
  • 3 lžíce oleje nebo přepuštěného másla ghí
  • 2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 200 ml ananasového džusu
  • 4 lžíce cukru
  • 1 lžička římského kmínu
  • špetka soli
  • 1 hrst pražených nasekaných ořechlů

Doba přípravy

Počet porcí

3 sklenice

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Ananas zbavíme slupky a vykrojíme tuhý střed. Zbytek nakrájíme na hrubší kousky. 

  2. 2. V rendlíku rozehřejeme olej nebo ghí. Přidáme mletý římský kmín a nastrouhaný zázvor a restujeme asi 2 minuty.

  3. 3. Potom vsypeme cukr (nejlépe hnědý třitnový) a necháme ho zkaramelizovat. Nakonec vložíme nakrájený ananas a zalijeme ho džusem. Směs lehce osolíme. 

  4. 4. Vaříme asi 30 minut, dokud se tekutina neodpaří. Pak hrnec odstavíme z ohně a čatní smícháme s ořechy.


Pošli recept! - Speciál - Léto na chalupě (16.7.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí pizza

Domácí pizza

Po této pizze se  u nás jen zapráší. Tereza Skutáková, Suchdol
Všehochuť /11.10.11
Indická polévka s rýží

Indická polévka s rýží

Pokud ti nevadí ostřejší chuť, použij místo karí koření pastu ze zeleného karí.

...

Všehochuť /27.01.17
Bavorský závitek

Bavorský závitek

Takový nedělní oběd si každý nechá líbit.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /21.05.14
Kuřecí perkelt

Kuřecí perkelt

Maso se zeleninou je lahodná kombinace.
Edita Fuchsová, Praha
Všehochuť /05.12.08
Americká sekaná

Americká sekaná

Hovězí maso v kombinaci se zeleninou se mi zdá šťavnatější i chutnější.

...

Všehochuť /27.02.14
Indické kuře v kokosovém mléce

Indické kuře v kokosovém mléce

Výborné s rýžovými nudlemi.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /19.01.15
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama