Reklama
Americký jablečný koláč
Fotogalerie:

Americký jablečný koláč

Jana Dostálová

Praha
Křehoučký moučník si každý zamiluje.
Jana Dostálová, Praha

Ingredience

  • Náplň
  • 6 jablka
  • 1 lžička skořice
  • 50 g cukr moučkový
  • 2 lžíce voda vlažná
  • Těsto
  • 260 g mouka polohrubá
  • 250 g hera
  • špetka sůl
  • 4 lžíce voda vlažná
  • 35 g cukr moučkový

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Nastrouhaná jablka smícháme se skořicí‚ cukrem a vodou a vaříme doměkka.
  2. V míse zpracujeme mouku‚ heru‚ cukr a sůl na drobenku. Přidáme vodu a ručně dopracujeme. Oddělíme 2/3 a vyválíme tenký plát‚ který položíme na vymazaný plech. Na něj dáme jablečnou směs a překryjeme plátem zbylého těsta. Okraje přitiskneme. Pečeme 15 minut při 220 °C, potom při 180 °C dozlatova.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pangasius  v alobalu

Pangasius v alobalu

Když se dám čas od času do vaření, sáhnu po tomto receptu. Pavel Ryšavý, ...
Všehochuť /04.09.09
Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka

Musíš počítat s delší dobou vaření, ale vyplatí se – je skvělá.
Tomáš ...
Všehochuť /17.10.11
Jehněčí na karí

Jehněčí na karí

Vladimír Bruna, Praha

Všehochuť /05.03.18
Zapečené maďarské brambory

Zapečené maďarské brambory

Pikantní hostina

Připraveno podle receptu Daniely Palečkové z Prahy

Všehochuť /08.02.18
Sushi

Sushi

Tohle exotické jídlo vypadá i chutná skvěle a přitom je opravdu jednoduché ...
Všehochuť /20.12.10
Masová polévka se sýrem ze Saska

Masová polévka se sýrem ze Saska

Ochutnal jsem ji na návštěvě u kolegy a byla vynikající.
Zbyněk ...
Všehochuť /30.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu