Reklama
Americký dýňový koláč
Fotogalerie:

Americký dýňový koláč

Květa Kroupová

Praha

Sezona dýní je konečně tady.

Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 1/2 kostky máslo
  • 125 g tvaroh
  • 200 g hladká mouka
  • špetka soli
  • Náplň:
  • 400 g dýně
  • 100 g slanina
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olej
  • 3 vejce
  • 250 ml kysaná smetana
  • trocha soli a pepře
  • 1 snítka tymián
  • trocha nasekané petrželky
  • 100 g uzený eidam

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Změklé máslo rozmícháme s tvarohem, přidáme mouku, sůl a rukou vypracujeme těsto.  Dáme je nejméně na půl hodiny do lednice a mezitím si připravíme náplň.

  2. Dýni oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo.  Na pánvi na lžíci oleje orestujeme slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Poté přidáme nastrouhanou dýni a asi  10 minut dusíme.  Do vychladlé směsi rozmícháme celá vejce a smetanu. Osolíme, opepříme a dochutíme tymiánem. 

  3. Formu vyložíme pečicím papírem a namačkáme těsto po celé ploše a zvedneme okraje asi na 2 cm. Náplň natřeme na těsto, posypeme strouhaným sýrem a  petrželkou. Pečeme při 200 °C asi 40 minut. Před podáváním necháme asi 10–15 minut odpočívat.

Pošli recept! 10/2013 (2.9.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polenta per tutti

Polenta per tutti

Neboli polenta pro všechny - často se servíruje na velkém talíři, ze kterého jí celá ...
Všehochuť /04.09.13
Moskevské  kapustové  závitky

Moskevské kapustové závitky

Listy z kapusty nejsou tak tuhé jako zelné, pracuje se s nimi docela dobře.

Alena...

Všehochuť /18.10.16
Kulebjaka

Kulebjaka

Rybí pirohy pocházejí z ruské kuchyně.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /27.12.15
Srbská proja

Srbská proja

Je to vlastně druh kukuřičného chleba. Hodí se k zelenině.
Darina Aleksijević, ...
Všehochuť /26.10.11
Mexické rizoto

Mexické rizoto

Na talíři můžeš ještě teplou směs posypat strouhaným sýrem.
Petra Stýblová, ...
Všehochuť /24.11.10
Pikantní opečené nudle

Pikantní opečené nudle

Smažené nudle linguine s pikantní masovou směsí.

Alena Strougalová, Neštěrnice

Všehochuť /12.11.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu