Americké brusinky
Fotogalerie:

Americké brusinky

Pavla Totušková

Praha
Recept mám od kamarádky ze zámoří. Můžeš je jíst k masu i samotné.
Pavla Totušková, Praha

Ingredience

  • 1 kg brusinky
  • 750 g cukr moučkový
  • 100 g ořechy vlašské
  • 25 g mandle nasekané
  • 1 pomeranč
  • 1 mandarinka

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. Brusinky dáme společně s cukrem vařit do velkého hrnce, ale jen na mírném ohni na plotýnce, aby se nepřipálily. Vaříme je do doby, než popraskají. Poté do teplé či do vychladlé hmoty přidáme oříšky a mandle.
  2. Přidáme na kousky nakrájený pomeranč a nakrájenou mandarinku a na malé kousky pokrájenou omytou a osušenou pomerančovou a mandarinkovou kůru. Vše zamícháme, případně ještě dosladíme.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pizza čtyři roční období

Pizza čtyři roční období

Upečeno podle receptu Mirky Hejdové z Karlových Varů
Všehochuť /15.01.18
Čínské kaštanové palačinky

Čínské kaštanové palačinky

Pyré z ořechů je vynikající.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /10.10.13
Kuře po balkánsku

Kuře po balkánsku

Balkánský sýr dodá kuřeti zajímavou chuť.
Helena Jílková, Hlinsko
Všehochuť /22.03.10
Palak Aloo

Palak Aloo

Vyzkoušej špenát trochu jinak.
Terezie Kouřilová, Křiby
Všehochuť /13.11.09
Francouzský salát

Francouzský salát

Chutná výborně ke gilovanému masu.
Natálie Theerová, Proseč
Všehochuť /13.08.08
Francouzská polévka

Francouzská polévka

Pokud nemáš dost času, můžeš místo domácích nudlí použít kupované.

Naděžda ...

Všehochuť /30.10.16
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama