Reklama
Americká buchta
Fotogalerie:

Americká buchta

Hana Říhová

Mariánské Lázně
Tento koláč je velmi jednoduchý a rychlý, navíc je výborný.
Hana Říhová, Mariánské Lázně

Ingredience

  • 1 lžička kakao
  • 2 hrnky mouka polohrubá
  • 1/2 hrnku olej
  • 4 vejce
  • 1 hrnek cukr pískový
  • 1 prášek do pečiva
  • 1/2 lžičky skořice
  • 4 hrnky strouhaná jablka
  • hrst ořechy vlašské strouhané

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce utřeme s cukrem, přidáme mouku smíchanou se skořicí, kakaem a práškem do pečiva a postupně přimícháme olej. Nejlépe nám pomůže ruční šlehač.
  2. Do těsta vmícháme jablka a ořechy a vše vlijeme na vymaštěný a vysypaný plech.Pečeme při 180 °C asi 20 mi­nut. Hotový moučník pocukrujeme moučkovým cukrem.

Pošli recept! 11/2008 (15.10.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Asijské nudle s tofu

Asijské nudle s tofu

Výborné a rychlé vegetariánské jídlo. Terezie Vachová, Praha
Všehochuť /22.11.12
Zapékané tortellini

Zapékané tortellini

Jenom samotné tortelliny jsou příliš fádní.

Gabriela Kloudová, Tábor

Všehochuť /06.01.14
Koláč vlámských horníků

Koláč vlámských horníků

Upečme si spolu lehký a moc dobrý zákusek!
Marie Tutterová, Plzeň
Všehochuť /09.04.09
Vepřové po řecku

Vepřové po řecku

Koření si vozím z Řecka, nádherně voní.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /16.06.15
Rybí filé po tyrolsu

Rybí filé po tyrolsu

Ochutnala jsem ho poprvé na dovolené.
Pavla Csejteyová, Mutěnice
Všehochuť /05.01.09
Anglické závitky

Anglické závitky

Kdo má rád, může přidat i pálivou papriku.

Martina Antalová,  Odolena Voda

Všehochuť /29.09.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu