Reklama
Americká buchta
Fotogalerie:

Americká buchta

Hana Říhová

Mariánské Lázně
Tento koláč je velmi jednoduchý a rychlý, navíc je výborný.
Hana Říhová, Mariánské Lázně

Ingredience

  • 1 lžička kakao
  • 2 hrnky mouka polohrubá
  • 1/2 hrnku olej
  • 4 vejce
  • 1 hrnek cukr pískový
  • 1 prášek do pečiva
  • 1/2 lžičky skořice
  • 4 hrnky strouhaná jablka
  • hrst ořechy vlašské strouhané

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce utřeme s cukrem, přidáme mouku smíchanou se skořicí, kakaem a práškem do pečiva a postupně přimícháme olej. Nejlépe nám pomůže ruční šlehač.
  2. Do těsta vmícháme jablka a ořechy a vše vlijeme na vymaštěný a vysypaný plech.Pečeme při 180 °C asi 20 mi­nut. Hotový moučník pocukrujeme moučkovým cukrem.

Pošli recept! 11/2008 (15.10.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tradiční řecká musaka

Tradiční řecká musaka

Chceš-li propadnout kouzlu řecké kuchyně, vyzkoušej tradiční musaku. Zdeňka Vítová, ...
Všehochuť /01.08.13
Pórkový quiche s houbami

Pórkový quiche s houbami

Podle receptu

Zuzany Studné z Rokycan

Všehochuť /02.07.18
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Když máš chuť zhřešit, dej si můj likér.
Lucie Naivertová, Ostrava-Výškovice
Všehochuť /07.10.11
Alpská polévka

Alpská polévka

Silný vývar tě postaví na nohy.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /11.04.15
Provensálská rajčata

Provensálská rajčata

Nejlepší přílohou jsou brambory.

Hana Bílá, České Budějovice

Všehochuť /30.09.13
Indická polévka z červené čočky

Indická polévka z červené čočky

Skvěle chutná a dobře zasytí.

Lucie Blahová, Slavičín

Všehochuť /23.04.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu