Reklama
Alsaský cibulový koláč
Fotogalerie:

Alsaský cibulový koláč

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Slaninu mám rád pěkně prorostlou, hezky voní.

Zdenek Ploužil, Chomutov

Ingredience

  • 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 1 lžíce oleje
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 lžička mouky
  • špetka provensálských bylinek nebo pizza koření
  • trocha soli a pepře
  • 1 cibule
  • 100 g anglické slaniny
  • 70 g nastrouhaného sýra

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Obvyklým způsobem zaděláme těsto na korpus. Vyválíme ho na tenkou placku, větší, než je plech. Dáme ji na plech a uděláme zesílený okraj.

  2. Potřeme smetanou rozmíchanou s moukou a ochucenou bylinkami nebo pizza kořením, solí a pepřem. Pokryjeme tenkými plátky cibule a nakrájenou slaninou, posypeme sýrem a 25 minut pečeme při 250 °C.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dýně plněná mletým masem s brusinkami

Dýně plněná mletým masem s brusinkami

Nádivka se jí přímo z dýňových plodů, vypadá to i chutná opravdu skvěle ...
Všehochuť /07.09.16
Studená jogurtová polévka

Studená jogurtová polévka

Aby byla zajímavější, přidávám kapary.

Zdena Zajícová, Ostrava

Všehochuť /08.05.17
Kuřecí plátek na zázvoru

Kuřecí plátek na zázvoru

V této úpravě jsou jinak suchá kuřecí prsíčka příjemně šťavnatá.

Hana ...

Všehochuť /17.09.13
Asijská polévka ze žluté čočky

Asijská polévka ze žluté čočky

S kousky pálivých papriček a trochou zázvoru je příjemně pikantní.

Jana Nosková, Cheb

...
Všehochuť /01.10.13
Pochoutka ze Sardinie

Pochoutka ze Sardinie

Malloreddus lze nahradit mušličkami.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /31.05.16
Bread sticks

Bread sticks

Americký recept se v naší rodině ujal.

Kateřina Maršíková, Dobruška

Všehochuť /11.10.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu