Slaninu mám rád pěkně prorostlou, hezky voní.
Zdenek Ploužil, Chomutov
Ingredience
- 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 lžička sušeného droždí
- 1 lžíce oleje
- 1 zakysaná smetana
- 1 lžička mouky
- špetka provensálských bylinek nebo pizza koření
- trocha soli a pepře
- 1 cibule
- 100 g anglické slaniny
- 70 g nastrouhaného sýra
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Obvyklým způsobem zaděláme těsto na korpus. Vyválíme ho na tenkou placku, větší, než je plech. Dáme ji na plech a uděláme zesílený okraj.
-
Potřeme smetanou rozmíchanou s moukou a ochucenou bylinkami nebo pizza kořením, solí a pepřem. Pokryjeme tenkými plátky cibule a nakrájenou slaninou, posypeme sýrem a 25 minut pečeme při 250 °C.