Reklama
Africké kuře
Fotogalerie:

Africké kuře

Zbyněk Moravec

Dobříš
Kuře po africku má jemnou, neobvyklou chuť.
Zbyněk Moravec, Dobříš

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 200 g žampiony
  • 2 banány
  • 1 lžička tymián
  • 250 ml šlehačka
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí řízky opláchneme pod studenou vodou a osušíme papírovou utěrkou. Potom je nakrájíme na větší kousky a osolíme.
  2. Maso vložíme do pekáčku, přidáme omyté a na kousky pokrájené žampiony a oloupané a na kolečka nakrájené banány. Jemně okořeníme tymiánem a vše zalijeme šlehačkou.
  3. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 °C zhruba 45 minut, dokud maso není měkké.
  4. Jako přílohu k této vynikající pochoutce můžeme použít na čtvrtky nakrájené brambory upečené v troubě nebo hranolky, milovníci rýže si také pochutnají. Pokud ke kuřeti po africku přidáš zeleninovou oblohu nebo ovocný salát, oběd bude bez chyby.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bulharská brokolice

Bulharská brokolice

S masem a paprikou... Jana Rydvalová, Mostek
Všehochuť /24.05.11
Zelené fazolky na slanině s cherry rajčaty

Zelené fazolky na slanině s cherry rajčaty

Recept mého manžela Frédérica, na kterém si vždy pochutnám.

Lenka Lequin, Hradec ...

Všehochuť /14.06.12
Pizza se třemi sýry a olivami

Pizza se třemi sýry a olivami

Základem je vždy kvalitní těsto, proto si ho dělám raději sama doma.

Lenka Moudrá, ...

Všehochuť /14.04.16
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Když máš chuť zhřešit, dej si můj likér.
Lucie Naivertová, Ostrava-Výškovice
Všehochuť /07.10.11
Čínská polévka

Čínská polévka

Když je někdo v rodině nachlazený‚ připravuji mu tuto polévku‚ protože kuřecí...
Všehochuť /26.10.11
Řecký pekáč

Řecký pekáč

Recept je možné obměňovat s různými druhy masa, které bohatě okořeň. 

...

Všehochuť /12.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu