Reklama
Africké banánové řezy
Fotogalerie:

Africké banánové řezy

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Vyprav se se mnou na výlet do Afriky a pochutnej si na neobvyklém moučníku.
Renáta Hanáková, Frýdek Místek

Ingredience

  • 200 g cukr krupice
  • 1,5 strouhaná mrkev
  • 2 lžíce skořice
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 2 lžíce rum
  • 150 g mouka polohrubá
  • 100 g máslo
  • 250 ml olej
  • 100 g cukr moučkový
  • 250 g tvaroh
  • 50 g mouka hladká
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 banány
  • 1 lžíce soda
  • 3 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Nejdříve si nastrouháme najemno mrkev a k ní do misky přidáme rozmačkaný banán. V další misce smícháme obě mouky‚ kypřicí prášek‚ jedlou sodu a přidáme také skořici. Ve třetí misce rozmixujeme cukr s olejem a s vejci. Mouku promíchanou s ostatními surovinami postupně přidáme do mísy s rozmíchanými vejci. Přisypeme také rozmačkaný banán a jemně nastrouhanou mrkev. Celou směs vymícháme mixérem na hladké těsto.
  2. To pak nalijeme do vymazaného a strouhankou vysypaného vyššího plechu. Moučník pečeme v předehřáté troubě při teplotě 175°C asi 20–25 minut. Banánové řezy necháme po upečení důkladně vychladnout. Zatím si připravíme tvarohový krém: měkké máslo vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem‚ měkkým tvarohem a rumem. Krém natřeme na vychladlý moučník. Řezy jemně posypeme kakaem a hustě poklademe loupanými mandlemi. Dezert uchováváme v lednici. Podáváme s kávou.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Maďarské hortobágy

Maďarské hortobágy

Recept jsem si přivezla z dovolené. Mirka Koulová, Uherský Brod
Všehochuť /19.01.13
Pákistánská rýže

Pákistánská rýže

Recept jsem odkoukala od svých pákistánských domácích ve Velké Británii.
Terezie ...
Všehochuť /14.12.08
Domácí burger s arabskou vůní

Domácí burger s arabskou vůní

V arabském stylu je krásně provoněný kořením a bylinkami.

Martina ...

Všehochuť /07.07.16
Bylinkový quiche s rajčátky

Bylinkový quiche s rajčátky

Podle receptu

Katky Vlasákové z Litoměřic

Všehochuť /03.03.18
Kafta zapečená s bramborem

Kafta zapečená s bramborem

Arabové umí upravovat mleté maso snad na sto způsobů. Vyzkoušej ten můj.

Jana ...

Všehochuť /08.11.16
Ovocné špízy

Ovocné špízy

Pro milovníky exotiky

Podle receptu Evy Kunhoštkové z Berouna

Všehochuť /22.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu