Reklama
Africké banánové řezy
Fotogalerie:

Africké banánové řezy

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Vyprav se se mnou na výlet do Afriky a pochutnej si na neobvyklém moučníku.
Renáta Hanáková, Frýdek Místek

Ingredience

  • 200 g cukr krupice
  • 1,5 strouhaná mrkev
  • 2 lžíce skořice
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 2 lžíce rum
  • 150 g mouka polohrubá
  • 100 g máslo
  • 250 ml olej
  • 100 g cukr moučkový
  • 250 g tvaroh
  • 50 g mouka hladká
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 banány
  • 1 lžíce soda
  • 3 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Nejdříve si nastrouháme najemno mrkev a k ní do misky přidáme rozmačkaný banán. V další misce smícháme obě mouky‚ kypřicí prášek‚ jedlou sodu a přidáme také skořici. Ve třetí misce rozmixujeme cukr s olejem a s vejci. Mouku promíchanou s ostatními surovinami postupně přidáme do mísy s rozmíchanými vejci. Přisypeme také rozmačkaný banán a jemně nastrouhanou mrkev. Celou směs vymícháme mixérem na hladké těsto.
  2. To pak nalijeme do vymazaného a strouhankou vysypaného vyššího plechu. Moučník pečeme v předehřáté troubě při teplotě 175°C asi 20–25 minut. Banánové řezy necháme po upečení důkladně vychladnout. Zatím si připravíme tvarohový krém: měkké máslo vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem‚ měkkým tvarohem a rumem. Krém natřeme na vychladlý moučník. Řezy jemně posypeme kakaem a hustě poklademe loupanými mandlemi. Dezert uchováváme v lednici. Podáváme s kávou.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čínská polévka

Čínská polévka

Pěkně se při jídle zapotíte, je totiž hodně ostrá. Ale výborná. Iva Tylšarová, ...
Všehochuť /18.05.11
Mexické pikantní kuře

Mexické pikantní kuře

Máme rádi pikantní jídla.

Anna Šušláková, Most

Všehochuť /23.05.17
Grilované kuřecí špízy

Grilované kuřecí špízy

Nezapomeň k nim udělat salát z čerstvé zeleniny a bylinek.

Zdena Kučerová, ...

Všehochuť /19.05.17
Jemenský Lachuch

Jemenský Lachuch

Výborný jemenský chléb. Recept, který jsem získala přímo od rodilé jemenky v Izraeli.

...
Všehochuť /30.05.12
Mořan  s bylinkami

Mořan s bylinkami

Tuto vynikající rybu koupíš v Makru.

Anna Šušláková, Most

Všehochuť /29.09.15
Ruské ledvinky

Ruské ledvinky

Výborné jsou také s rýží.

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /03.12.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu