Reklama
3 druhy pomazánek
Fotogalerie:

3 druhy pomazánek

Petr Graf

Brno
Moje žena sice velmi ráda vaří, ale o Vánocích má velký shon, a tak někdy v kuchyni zaskakuji. Třeba dělám pohoštění pro přátele.
Petr Graf, Brno

Ingredience

  • Zádkad
  • 2 tvaroh
  • 3 lžíce majonéza
  • 1 lžíce máslo pomazánkové
  • podle chuti sůl a pepř
  • Ořechová:
  • 100 g ořechy vlašské
  • špetka muškátový oříšek
  • Pikantní:
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 100 g salám pikantní
  • 1 lžička kečup
  • 1 stroužek česnek
  • špetka chilli
  • 1 tvaroh
  • Sýrová:
  • 2 stroužky česnek
  • 100 g sýr plísňový
  • svazek petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Pokud budeme připravovat všechny tři pomazánky najednou, můžeme si zpracovat společný základ ve velké míse. Pomocí elektrického šlehače smícháme tvarohy s majonézou, pomazánkovým máslem, osolíme a opepříme dle chuti. Potom si směs rozdělíme na tři stejné díly do menších misek.
  2. krok2 Na sýrovou pomazánku přidáme k základu plísňový sýr, který nastrouháme a pomalu vetřeme do pomazánky. Dochutíme česnekem a nasekanými bylinkami.
  3. krok3 Salámová pomazánka se připravuje z na jemno umletého salámu, necháme si pár kousků na ozdobu. Dále přidáme kečup, papriku, česnek, chilli a vše promícháme.
  4. Ořechová pomazánka potřebuje jen na jemno nasekané vlašské ořechy a špetku muškátového oříšku.
  5. Pomazánky podáváme namazané na vece nebo s upečenými toasty, sušenkami apod.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (27.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborová pizza

Bramborová pizza

Naučil mě ji péct můj labužnický taťka. Lenka Šoralová, Třebívlice
Všehochuť /04.01.12
Maso jako od "Tatara"

Maso jako od "Tatara"

Tatarák je v naší rodině velmi oblíbený.
Jana Havránková, Praha 8
Všehochuť /13.08.08
Italský koláč s brokolicí

Italský koláč s brokolicí

Můžeš podle chuti přidat i další suroviny.

Vladimíra Soukupová, Neratovice

Všehochuť /01.03.17
Mletý biftek s karamelizovanou cibulí

Mletý biftek s karamelizovanou cibulí

XXL biftek z mletého hovězího masa podávaný se sázeným vejcem, orestovanou ...

Všehochuť /11.11.17
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
Sushi

Sushi

Tohle exotické jídlo vypadá i chutná skvěle a přitom je opravdu jednoduché ...
Všehochuť /20.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu