Reklama
Znojemská omáčka
Fotogalerie:

Znojemská omáčka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Prsíčka bývají poměrně suchá, s touhle omáčkou jsou ale pěkně šťavnatá.

Helena Součková, Humpolec

Ingredience

  • 4 ks krůtí prsní řízek
  • sůl podle potřeby
  • pepř pode chuti
  • 5 lžic olej
  • 1 cibule
  • 5 nožiček vídeňské párky
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 250 ml drůbeží vývar
  • 2 lžíce plnotučná hořčice
  • 3 kyselé okurky
  • 2 vejce vařená natvrdo
  • trocha řeřichy

Doba přípravy

Počet porcí

5-6

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Krůtí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Podle vlastní potřeby osolíme, ochutíme černým pepřem a na oleji z obou stran na středně vysokém plameni osmažíme. Potom maso vyjmeme a dáme je na chvíli stranou.

  2. krok2

    Cibuli  oloupeme, nakrájíme   nadrobno a osmahneme ji. Přidáme nakrájené párky, za prášíme moukou a zalijeme vývarem. Přidáme hořčici, na kostičky nakrájené okurky, rozčtvrcená vejce a dochutíme solí a pepřem. Vložíme zpět maso a necháme ještě asi 20 minut povařit. Podáváme s rýží ozdobené řeřichou.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (15.3.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krutí prsa s nádivkou a marinovanými brambory

Krutí prsa s nádivkou a marinovanými brambory

Není s tím tolik práce a výsledek stojí za to. Veronika Poláková, Dunajovice
Všehochuť /12.07.13
Přírodní hovězí

Přírodní hovězí

Výpek už není potřeba zahušťovat.
Karel Novák, Praha
Všehochuť /14.11.11
Citronový losos a salát

Citronový losos a salát

Losos má velmi zdravé maso, posiluje srdce.

Zuzana Blažková, Rakovník

Všehochuť /23.12.15
Grilované vepřové plátky

Grilované vepřové plátky

Batáty mají na talíři krásnou oranžovou barvu a nalákají každého.

Jana Kokošková, ...

Všehochuť /27.08.14
Jehněčí s koriandrem

Jehněčí s koriandrem

Chuť a vůně koriandru je velmi příjemná.

Zuzana Jarošová, Tábor

Všehochuť /31.05.15
Krůtí řízky v pikantním těstíčku

Krůtí řízky v pikantním těstíčku

Tyto pikantní řízky stojí za to vyzkoušet.

Anna Strašilová, Rohozec

Všehochuť /07.11.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu