Prsíčka bývají poměrně suchá, s touhle omáčkou jsou ale pěkně šťavnatá.
Helena Součková, Humpolec
Ingredience
- 4 ks krůtí prsní řízek
- sůl podle potřeby
- pepř pode chuti
- 5 lžic olej
- 1 cibule
- 5 nožiček vídeňské párky
- 1 lžíce hladká mouka
- 250 ml drůbeží vývar
- 2 lžíce plnotučná hořčice
- 3 kyselé okurky
- 2 vejce vařená natvrdo
- trocha řeřichy
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Krůtí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Podle vlastní potřeby osolíme, ochutíme černým pepřem a na oleji z obou stran na středně vysokém plameni osmažíme. Potom maso vyjmeme a dáme je na chvíli stranou.
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme ji. Přidáme nakrájené párky, za prášíme moukou a zalijeme vývarem. Přidáme hořčici, na kostičky nakrájené okurky, rozčtvrcená vejce a dochutíme solí a pepřem. Vložíme zpět maso a necháme ještě asi 20 minut povařit. Podáváme s rýží ozdobené řeřichou.