Reklama
Zimní polévka z ryb a kukuřice
Fotogalerie:

Zimní polévka z ryb a kukuřice

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je opravdu výborná, uvidíš, jak tě zahřeje.

Radana Spilková, Brno

Ingredience

  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 300 g brambor
  • 2 červené papriky
  • 300 g mražené kukuřice
  • 1 bobkový list
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 300 g rybích filetů
  • 300 g mléka
  • špetka pepře
  • trocha oregana
  • trocha muškátového květu
  • 150 g krevet
  • 150 ml smetany
  • podle chuti sůl
  • na ozdobu bylinky

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli. Dále přidáme brambory a papriky – vše nakrájené na
    kostičky, kukuřici a bobkový list. Podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Pak zmírníme teplotu a vaříme asi deset minut. 

  2. 2. Potom přidáme opláchnuté rybí maso nakrájené na kostky a dál vaříme, až jsou brambory skoro měkké. Dále do polévky nalijeme mléko, ochutíme špetkou pepře, oreganem a špetkou muškátového květu.

  3. 2. Polévku přivedeme k varu, přidáme mražené krevety a povaříme asi pět minut. Nakonec polévku zjemníme smetanou, odstraníme bobkový list a podle potřeby dochutíme solí. Hotovou polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme pažitkou, petrželkou a podáváme s pečivem. 


Pošli recept! - Speciál - Brambory (14.9.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ražniči se zeleninou

Ražniči se zeleninou

Ražniči je tím lahodnější, čím víc se jednotlivé části chuťově propojí, ...
Všehochuť /25.05.13
Krocaní roláda s jablkovou náplní

Krocaní roláda s jablkovou náplní

Slavnostní a trochu netradiční jídlo.

Terezie Vachová, Praha

Všehochuť /06.01.13
Kuličky z hovězího nadivoko

Kuličky z hovězího nadivoko

Vybírám kvalitní špek, hodně na něm záleží, třeba parikový.

Iva Doušová, ...

Všehochuť /06.11.16
Minutková krkovička

Minutková krkovička

Kdo si počká, ten se dočká – a pochutná si.
Otto Plášek, Brno
Všehochuť /04.08.11
Vepřová plec na čirůvkách

Vepřová plec na čirůvkách

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /13.08.18
Dušený krk na zelenině

Dušený krk na zelenině

Nejlepší přílohou je bramborová kaše.

Veronika Blahníková, Karlovy Vary

Všehochuť /05.07.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu