Reklama
Zázvorové medailonky
Fotogalerie:

Zázvorové medailonky

Dana Machů

Ostrava
Přílohu můžeš příště dát jako hlavní chod. Maso není pro děti, je ostré.
Dana Machů, Ostrava

Ingredience

  • Suroviny
  • 400 g brambory
  • 1 lžička sůl
  • 100 g šunka
  • 100 g niva
  • 1/2 balení špenát mražený
  • 4 + 2 lžíce nálev česnekový
  • 6 stroužků česnek
  • 200 g sýr eidam
  • 1 lžíce máslo
  • Maso
  • 2 lžičky kečup
  • 2 lžičky hořčice
  • 1/2 lžičky zázvor mletý
  • 20 ml olej
  • 30-50 ml nálev česnekový
  • na naložení česneku chilli
  • 500 g maso vepřové
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Omyté brambory ve slupce uvaříme. Nakrájíme nadrobno šunku, na kostičky nivu. Špenát se 4 lžícemi nálevu z česneku naloženého v chilli při nejnižší teplotě na plotýnce zahřejeme. Nakrájíme česnek naložený v chilli. Nastrouháme nahrubo eidam.
  2. Máslem vymažeme zapékací mísu, brambory nakrájíme na kolečka a poklademe jimi dno. Posypeme krájenou šunkou, na ni položíme kousky nivy, lžičkou sem tam dáme kopeček špenátu, přidáme česnek a pokapeme vše ještě zbytkem nálevu z česneku. Nesolíme, protože niva pokrmu slanost dodá. Nakonec hustě posypeme strouhaným eidamem a dáme zapéct, než sýr na povrchu zezlátne.
  3. Mezitím nakrájíme z vepřového masa menší medailonky. Můžeme je lehce naklepat. Osolíme je a opepříme z obou stran a dáme na pánev na rozpálený olej. Na každý kápneme kečup a hořčici a všechny posypeme zázvorem. Nejprve plátky zprudka opečeme, pak podlijeme nálevem z česneku a pod pokličkou zvolna opékáme doměkka.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Siven na hroznovém víně

Siven na hroznovém víně

Nejlepší je vlastnoručně vylovený. Ivo Novák, Strašice
Všehochuť /01.12.15
Losos se špenátem

Losos se špenátem

Nejlepší je teplý, chutná ale i studený.

Petr Jeřábek, Praha

Všehochuť /02.12.15
Roštěnka se zeleninovou rýží

Roštěnka se zeleninovou rýží

Alena Štrougalová, Neštěmice

Všehochuť /18.03.19
Cuketová sekaná

Cuketová sekaná

Cuket se mi obvykle urodí hodně, a tak jsem se je naučila různě zpracovávat.

Marta ...

Všehochuť /31.07.15
Bramborová všehochuť

Bramborová všehochuť

Na tomto receptu ani chlap nic nezkazí.
Karel Kroupa, Praha
Všehochuť /13.07.12
Kotlety plněné hermelínem

Kotlety plněné hermelínem

Kombinace masa, šunky, sýra a pečené cibule prostě nemá chybu.

Vlastimil Jelínek, ...

Všehochuť /15.02.13
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama