Reklama
Závitky se sýrem a švestkami
Fotogalerie:

Závitky se sýrem a švestkami

Taťána Pyšná

Praha

Chuť sladkého ovoce se výborně doplňuje s masem a oběma sýry.

Taťána Pyšná, Praha

Ingredience

  • 4 plátky krůtí prsa
  • sůl podle potřeby
  • trocha pepře
  • 4 plátky šunka
  • 4 plátky tvrdý sýr
  • 100 g niva
  • 20 ks sušené švestky
  • 8 ks olivy
  • trocha oleje
  • 1 cibule
  • 1 jablko
  • trocha mandlových lupínků
  • 500 ml slepičí vývar
  • trocha hladké mouky
  • 1 smetana na vaření

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Plátky masa naklepeme. Osolíme a opepříme. Na plátky masa položíme šunku‚ plátkový sýr‚ na to dáme kousek nivy‚ 3 sušené švestky‚ 2 olivy. Maso svineme do rolek a provázkem dobře svážeme. Na rozpáleném oleji maso zprudka orestujeme ze všech stran. Pak je vyjmeme.

  2. Na výpeku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli‚ pak přidáme oloupané, na kostičky nakrájené jablko a rozkrájené zbylé sušené švestky s lupínky mandlí. Ještě chvíli restujeme.

  3. Maso vrátíme do výpeku‚ podlijeme vývarem a dáme do předehřáté trouby. Nejdříve pečeme asi půl hodiny pod pokličkou‚ pak další půlhodinu odkryté. Upečené maso vyjmeme a odstraníme provázek. Výpek zahustíme moukou, zalijeme sladkou smetanou a v případě potřeby dochutíme solí i pepřem.

Tip redakce

Vhodnou přílohou je rýže. Nejlepší je klasická dlouhozrnná, protože se z ní dobře dělají naběračkou kopečky. Rýže parboiled by se sypala.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nastavovaná játra

Nastavovaná játra

Když nečekaně přibude strávník, nastav jídlo. Lucie Strakošová, Trnávka
Všehochuť /04.08.11
Kanadské kuře

Kanadské kuře

Opravdová dobrota až z daleké Ameriky.
Pavla Lukačovičová, Dolní Lhota
Všehochuť /25.10.11
Krůtí kousky s rýžovými makarony

Krůtí kousky s rýžovými makarony

Obměň přílohu a zkus tyto netradiční těstoviny.
Helena Balíková, Litomyšl
Všehochuť /18.05.13
Rýžovo-zelné rolky

Rýžovo-zelné rolky

Připravovala jsem je, když mi zbyly některé suroviny z minulého dne. A měly ...

Všehochuť /26.04.16
Kuře na šlehačce

Kuře na šlehačce

Můj recept stojí za vyzkoušení, pochutnáš si.
Markéta Kaněrová, Náchod
Všehochuť /12.03.10
Štika na růžovkách

Štika na růžovkách

Josef Bartůšek, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /28.06.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu