Reklama
Závitky se sýrem a švestkami
Fotogalerie:

Závitky se sýrem a švestkami

Taťána Pyšná

Praha

Chuť sladkého ovoce se výborně doplňuje s masem a oběma sýry.

Taťána Pyšná, Praha

Ingredience

  • 4 plátky krůtí prsa
  • sůl podle potřeby
  • trocha pepře
  • 4 plátky šunka
  • 4 plátky tvrdý sýr
  • 100 g niva
  • 20 ks sušené švestky
  • 8 ks olivy
  • trocha oleje
  • 1 cibule
  • 1 jablko
  • trocha mandlových lupínků
  • 500 ml slepičí vývar
  • trocha hladké mouky
  • 1 smetana na vaření

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Plátky masa naklepeme. Osolíme a opepříme. Na plátky masa položíme šunku‚ plátkový sýr‚ na to dáme kousek nivy‚ 3 sušené švestky‚ 2 olivy. Maso svineme do rolek a provázkem dobře svážeme. Na rozpáleném oleji maso zprudka orestujeme ze všech stran. Pak je vyjmeme.

  2. Na výpeku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli‚ pak přidáme oloupané, na kostičky nakrájené jablko a rozkrájené zbylé sušené švestky s lupínky mandlí. Ještě chvíli restujeme.

  3. Maso vrátíme do výpeku‚ podlijeme vývarem a dáme do předehřáté trouby. Nejdříve pečeme asi půl hodiny pod pokličkou‚ pak další půlhodinu odkryté. Upečené maso vyjmeme a odstraníme provázek. Výpek zahustíme moukou, zalijeme sladkou smetanou a v případě potřeby dochutíme solí i pepřem.

Tip redakce

Vhodnou přílohou je rýže. Nejlepší je klasická dlouhozrnná, protože se z ní dobře dělají naběračkou kopečky. Rýže parboiled by se sypala.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Velikonoční kuřátko s nádivkou a tymiánovými brambůrky

Velikonoční kuřátko s nádivkou a tymiánovými brambůrky

Toto jídlo u nás o Velikonocích nikdy nesmí chybět. Martina Nečasová, Rosice u Chrasti ...
Všehochuť /18.04.14
Hovězí kotlík s mrkví a houbami

Hovězí kotlík s mrkví a houbami

Tentokrát jsem použila žampiony, ale pokud se to poštěstí a nasbíráte čerstvé ...
Všehochuť /23.08.13
Srnčí medailonky

Srnčí medailonky

Výborná minutka z kýty...

Lucie Strakošová, Trnávka

Všehochuť /28.10.16
Kýta s cibulí

Kýta s cibulí

Kromě toho, že toto jídlo dobře chutná, také krásně voní.
Marcela Voglová, ...
Všehochuť /19.01.11
Husí stehno se šouletem

Husí stehno se šouletem

Je výborné i s plátkem uzeného masa.
Blanka Máchalová, Praha
Všehochuť /17.11.14
Jehněčí kotlety na víně

Jehněčí kotlety na víně

Víno i jehněčí k Velikonocům patří. Proč je neskloubit do jednoho ...
Všehochuť /01.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu