Reklama
Závitky s lososem a pažitkovou omáčkou
Fotogalerie:

Závitky s lososem a pažitkovou omáčkou

Eva Přecechtělová

Chropyně

Trochu víc práce, ale skvělý výsledek.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Ingredience

  • 4 kuřecí filety
  • 120 g losos
  • trocha soli a pepře
  • 120 g máslo
  • 2 šalotky
  • 100 ml bílé víno
  • 100 ml kuřecí vývar
  • 250 ml šlehačka
  • 2 svazky pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Řízky opláchneme studenou vodou, osušíme a do každého nařízneme kapsu. Lososa rozkrojíme na čtyři díly a vložíme po jednom do kapes řízků. Řízky spíchneme párátky, osolíme a opepříme. Rozehřejeme 100 g másla a řízky opékáme na mírném plameni asi 20 minut. Vyjmeme je a udržujeme teplé.

  2. Ve šťávě z masa rozpustíme 20 g másla a osmahneme jemně nasekané šalotky. Vše zalijeme bílým vínem a kuřecím vývarem. Přidáme šlehačku a necháme přejít varem. Pažitku opláchneme, nastříháme a vmícháme do omáčky. Podáváme s těstovinami a sterilovaným hráškem.

Pošli recept! - Speciál - Drůbeží hody (20.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí prsa s grilovaným melounem

Kuřecí prsa s grilovaným melounem

Příjemné zpestření grilovaného masa. Libuše Hlaváčová, Brno
Všehochuť /22.06.12
Vepřové balíčky s brusinkami

Vepřové balíčky s brusinkami

Mám ráda dokonalost a toto jídlo je přesně takové.

Petra Kuchařová, Praha

Všehochuť /11.12.14
Krkovice

Krkovice

Vynikající recept na bezkonkurenční jídlo.
Irena Poláková, Rudná u Prahy
Všehochuť /15.12.10
Kotlety na lilku s olivami

Kotlety na lilku s olivami

Eliška Janečková, Mělník

Všehochuť /17.09.19
Těstoviny s ananasem

Těstoviny s ananasem

Právě ta kombinace s masem je skvělá.

Jan Lapeš, Kutná Hora

Všehochuť /02.10.16
Pečené koleno s pikantní švestkovou pastou

Pečené koleno s pikantní švestkovou pastou

Koleno není jen bavorskou specialitou, my ho umíme taky!

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /19.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu