Reklama
Zapečený králík se sýrem
Fotogalerie:

Zapečený králík se sýrem

Lucie Šimčáková

Spytihněv

Lahodná šťavnatá dobrota.

Lucie Šimčáková, Spytihněv

Ingredience

  • 1 králík
  • trocha soli
  • pepř podle chuti
  • olej podle potřeby
  • 250 g sýr
  • 250 g anglická slanina

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Králíka rozporcujeme, osolíme a opepříme a naskládáme do zapékací mísy. Přilijeme trochu oleje. Na králíka nastrouháme sýr a rozložíme plátky anglické slaniny. Zapékací mísu dáme do ledničky a necháme 24 hodin uležet.

  2. krok2

    Druhý den králíka podlijeme vodou a dáme do trouby. Pečeme zhruba 1‚5 hodiny při 180–200 °C. Podáváme nejlépe s brambory.

Pošli recept! 6/2013 (6.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřová plec v kapustě

Vepřová plec v kapustě

Jestli máte rádi zeleninu a hlavně kapustu, vyzkoušej tento způsob přípravy. Nám moc ...
Všehochuť /17.02.14
Svíčková z kuřete

Svíčková z kuřete

Lahůdka pro ty, kteří nemají rádi hovězí.

Ilona Karlová, Světlá nad Sázavou

Všehochuť /20.01.15
Nakládané kuře

Nakládané kuře

Podobně lze marinovat i vepřové a králičí maso.
Karel Novák, Znojmo
Všehochuť /01.08.11
Kuřecí řízky na activii

Kuřecí řízky na activii

Servíruj je s rýží nebo s hranolky.
Jarka Bernatíková, Havířov
Všehochuť /27.09.11
Vepřové závitky se zelím

Vepřové závitky se zelím

Jsou nejen dobré, ale díky kysanému zelí i zdravé. Máme je nejraději s bramboráčky.
...
Všehochuť /20.08.08
Krabí závitky

Krabí závitky

Výborné hlavní jídlo, za které tě rodina určitě pochválí.
Kateřina ...
Všehochuť /23.12.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu