Reklama
Zapečené tajemství
Fotogalerie:

Zapečené tajemství

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Snažíme se jíst zdravě, proto se zeleninové jídlo u nás objevuje i na svátečním stole. Naštěstí existuje spousta zajímavých receptů, a tak rodina neprotestuje, naopak se zájmem čeká, jakou novinkou je zase překvapím.
Gabriela Firstová, Praha

Ingredience

  • cibule
  • tymián
  • pepř
  • olej olivový
  • 100 g sýr
  • 2 lžíce máslo
  • sůl
  • 2 lilek
  • 200 g niva
  • 3 rajčata
  • petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Lilky nakrájíme na silnější kolečka (asi 0,5–1 cm) posolíme je a pokapeme olivovým olejem. Žampiony pokrájíme na plátky a mírně podusíme. Rajčata a oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka. Nivu najemno nastrouháme.
  2. krok2
    Zapékací misku vymažeme olejem a vrstvíme na sebe kolečka lilků, na ně plátky podušených žampionů, plátky rajčat a cibule, posypeme nastrouhanou nivou a tymiánem.

  3. krok3
    Tento postup opakujeme, dokud nám stačí suroviny. Nakonec vše posypeme strouhaným tvrdým sýrem a dáme zapékat do trouby asi na 25 minut, dokud sýr na povrchu nezezlátne. Cukety můžeme podávat samostatně nebo s opečenými brambory a zeleninou podle libosti.

Pošli recept! 8/2007 (18.7.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hovězí na myslivecký způsob

Hovězí na myslivecký způsob

Vůbec nejlepší přílohou je karlovarský knedlík. Lucie Strakošová, Trnávka
Všehochuť /29.07.14
Grilovaný steak s polentou

Grilovaný steak s polentou

Kvalitní hovězí maso je dnes poměrně drahé, ale byla by škoda si ho alespoň občas ...

Všehochuť /10.05.13
Pikantní kuřecí řízky v kukuřičných křupinkách

Pikantní kuřecí řízky v kukuřičných křupinkách

Tyto křupavé a lahodné řízky obzvlášť chutnají našim dětem‚ které mi ...
Všehochuť /17.12.10
Stehýnka s koprovou omáčkou

Stehýnka s koprovou omáčkou

Moje tchyně pochází z Rumunska. Nejdřív mi vadilo, že do všech jídel přidává ...
Všehochuť /11.09.14
Roláda pečená ve formě

Roláda pečená ve formě

Někdy do ní přidávám i nasekané bylinky.

Martina Havlová, Hluk

Všehochuť /25.09.13
Pálivé kuře

Pálivé kuře

Dej si ho, když pořádáš pánskou jízdu. Výborný je i druhý den.
Petr Plesník,...
Všehochuť /09.11.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu