Reklama
Zapečené palačinky s masovou směsí
Fotogalerie:
 

Zapečené palačinky s masovou směsí

Juliana Slivková
Juliana Slivková
Karviná 6

Palačinky se dají připravit na mnoho různých způsobů, tato slaná varianta chutná báječně.

Juliana Slivková, Karviná

Ingredience

  • Na palačinky:
  • 500 ml mléko
  • 3 vejce
  • špetka sůl
  • 300 g polohrubá mouka
  • Masová směs:
  • 2 ks kuřecí prsa
  • 2 větší cibule
  • 1 červená paprika
  • 3 větší žampiony
  • půl kelímku smetana
  • sůl, pepř, mletá paprika, oregano, dle chuti
  • Na dokončení:
  • zbytek kelímku smetana
  • strouhaný sýr ( eidam )
  • zelenina na salát či ozdobení

Doba přípravy

Počet porcí

4 - 5

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme klasické palančikové těsto, smícháme všechny přísady a dle konzistence přidáme mouku či mléko. Smažíme palačinky.
  2. krok2 Na masovou směs si omyjeme a na malé kousky nakrájíme kuřecí prsíčka, v misce smícháme s olivovým olejem a  okořeníme dle chuti - přidáme pepř, mletou papriku. Můžeme nechat chvíli odležet v ledničce. Na pánvi zpěníme cibulku, přidáme maso, dokořeníme solí a pepřem. Přidáme nakrájenou červenou papriku a žampióny. Nakonec nalejeme cca 100 ml smetany a krátce povaříme.
  3. krok3 Palačinky plníme připravenou směsí a klademe do pekáčku vymazaného máslem.
  4. krok4 Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a zalejeme zbytkem smetany. Můžeme posypat oreganem.
    Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 30 minut, dokud nám nezačne sýr zlátnout.
  5. krok5 Podáváme s lehkým zeleninovým salátkem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hovězí mozaika

Hovězí mozaika

Podáváme s knedlíkem nebo s rýží. Zdenka Slípková,  Přerov
Všehochuť /19.11.14
Vykutálená nádivka

Vykutálená nádivka

Hrášek jí dodá sladkost a krásnou texturu.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /13.03.16
Pstruh plněný sýrem a pórkem

Pstruh plněný sýrem a pórkem

Pstruhy máme nejradši na tento způsob‚ je to rychlé, levné a velice ...
Všehochuť /15.12.10
Kuře na houbách

Kuře na houbách

Připravuji je jako rychlý nedělní oběd.
Květoslava Hájková, Benešov u Prahy
Všehochuť /07.11.14
Vepřové kotlety s rybízovo-octovou omáčkou

Vepřové kotlety s rybízovo-octovou omáčkou

Taky tak miluješ grilované pochoutky?

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /18.02.16
Okurková omáčka s ledvinkami

Okurková omáčka s ledvinkami

Okurková omáčka s ledvinkami
Všehochuť /05.01.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu