Reklama
Zapečené palačinky s masovou směsí
Fotogalerie:
 

Zapečené palačinky s masovou směsí

Juliana Slivková
Juliana Slivková
Karviná 6

Palačinky se dají připravit na mnoho různých způsobů, tato slaná varianta chutná báječně.

Juliana Slivková, Karviná

Ingredience

  • Na palačinky:
  • 500 ml mléko
  • 3 vejce
  • špetka sůl
  • 300 g polohrubá mouka
  • Masová směs:
  • 2 ks kuřecí prsa
  • 2 větší cibule
  • 1 červená paprika
  • 3 větší žampiony
  • půl kelímku smetana
  • sůl, pepř, mletá paprika, oregano, dle chuti
  • Na dokončení:
  • zbytek kelímku smetana
  • strouhaný sýr ( eidam )
  • zelenina na salát či ozdobení

Doba přípravy

Počet porcí

4 - 5

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme klasické palančikové těsto, smícháme všechny přísady a dle konzistence přidáme mouku či mléko. Smažíme palačinky.
  2. krok2 Na masovou směs si omyjeme a na malé kousky nakrájíme kuřecí prsíčka, v misce smícháme s olivovým olejem a  okořeníme dle chuti - přidáme pepř, mletou papriku. Můžeme nechat chvíli odležet v ledničce. Na pánvi zpěníme cibulku, přidáme maso, dokořeníme solí a pepřem. Přidáme nakrájenou červenou papriku a žampióny. Nakonec nalejeme cca 100 ml smetany a krátce povaříme.
  3. krok3 Palačinky plníme připravenou směsí a klademe do pekáčku vymazaného máslem.
  4. krok4 Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a zalejeme zbytkem smetany. Můžeme posypat oreganem.
    Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 30 minut, dokud nám nezačne sýr zlátnout.
  5. krok5 Podáváme s lehkým zeleninovým salátkem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mističky s ricottou

Mističky s ricottou

Rychlé a chutné jídlo, vhodné i pro malé děti. Lenka Gregová Hauptigová, Liberec
Všehochuť /04.03.15
Králičí ragú

Králičí ragú

Zelenina a jemné masíčko – to je výborný základ každého jídla.

Denisa ...

Všehochuť /12.04.17
Vepřové maso v koprové omáčce

Vepřové maso v koprové omáčce

Když vyrazí kopr, hned si dělám omáčku.

Barbara Brudná, Třinec

Všehochuť /09.07.15
Velikonoční chlebíčky

Velikonoční chlebíčky

I obyčejné chlebíčky se mohou stát ozdobou svátečního stolu.

Petra Kuchařová, Praha

...
Všehochuť /12.09.12
Kiwi daiquiri

Kiwi daiquiri

Má nádhernou barvu a skvělou chuť.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /18.01.17
Sekaná

Sekaná

Varianta oblíbené sekané z mletého masa.
Kristýna a Tereza Slámovy, Karviná...
Všehochuť /09.03.09
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama