Reklama
Zapečené kuřecí maso
Fotogalerie:

Zapečené kuřecí maso

Blažena Bolková

Horní Tošanovice
Za tohle jídlo tě tvá rodina určitě pochválí.
Blažena Bolková, Horní Tošanovice

Ingredience

  • 500 g kuřecí prsa
  • 200 g slanina anglická
  • 3 cibule
  • 300 g sýr strouhaný
  • špetka koření
  • špetka sůl
  • 20 ml olej olivový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuřecí řízky opláchneme a pak je jemně naklepeme, osolíme a  opepříme česnekovým pepřem.
  2. krok2 Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Anglickou slaninu nakrájíme na plátky.
  3. krok3 Tvrdý sýr na struhadle nahrubo nastrouháme.
  4. Pekáček vymažeme olivovým olejem a klademe do něj postupně kuřecí maso‚ slaninu‚ kolečka cibule a povrch posypeme strouhaným sýrem. Tento postup zopakujeme ještě jednou. Nakonec směs ještě posypeme sýrem, dobře ji rukama stlačíme a necháme přibližně 10 minut uležet v lednici.
  5. Pak pekáček vytáhneme z lednice, přikryjeme ho alobalem a vložíme do předehřáté trouby.
  6. Pečeme přibližně 20 minut na 220 °C, potom alobal odkryjeme a znovu pečeme ještě dalších asi 15 minut.
  7. Zapečené maso podáváme se zeleninovým salátem a různě upravenými brambory. Nebo můžeme jednotlivé porce masa na talíři ozdobit vařenou zeleninou.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí stehno na víně

Krůtí stehno na víně

Tento vynikající recept mám od svého strýce, který je myslivec a hlavně velký ...
Všehochuť /09.07.14
Zapečená kuřecí prsa s dijonskými brambory

Zapečená kuřecí prsa s dijonskými brambory

Lahodný pokrm s množstvím pórku.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /04.06.12
Králík v jogurtové marinádě

Králík v jogurtové marinádě

Stále vymýšlím nová jídla.

Jitka Stříbrnská, Hustopeče

Všehochuť /24.09.12
Divoká kachna na zelenině

Divoká kachna na zelenině

Kombinace zeleniny a bílého vína je opravdu vynikající.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /07.06.12
Krůtí játra s bílým vínem

Krůtí játra s bílým vínem

Krůtí játra jsou velice jemná.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /24.08.13
Zimní drinky

Zimní drinky

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /03.12.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu