Reklama
Zapečená plněná dýně
Fotogalerie:

Zapečená plněná dýně

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tyhle maličké dýně mě nadchly. U nás v zelenině je mají po celý rok, a tak pořád vymýšlím, jak je netradičně připravit.

Jana Kolouchová, Plzeň

Ingredience

  • 1 dýně hokaido
  • trocha soli
  • olej podle potřeby
  • 1 cibule
  • 500 g mleté krůtí maso
  • trocha pepře
  • špetka chilli
  • 2 stroužky česnek
  • 1 brambora
  • petrželová nať
  • 100 g sýr feta
  • 1 vejce
  • 10 g dýňová semínka
  • 10 g vlašské ořechy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Dýni důkladně omyjeme, ostrým nožem odřízneme vršek a vydlabeme semínka a vlákna, aby zbyla jen dužina. Zevnitř trochu osolíme a pokapeme olejem. 

  2. krok2

    V kastrolu zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté krůtí maso, osolíme, ochutíme pepřem, prolisovaným česnekem a trochou chilli a 10 minut restujeme. Promícháváme, aby se netvořily hrudky. Směs necháme chvilku vystydnout. 

  3. krok3

    Bramboru nastrouháme na jemném struhadle, petržel nasekáme, feta sýr nakrájíme na kostičky a přimícháme k masu. Nakonec vmícháme vejce, semínka a ořechy. 

  4. Směsí naplníme dýni, přiklopíme odříznutým vrškem a pečeme v troubě při 190 °C přibližně hodinu.

  5. Pečenou plněnou dýni podáváme tak, že ji nakrájíme na jednotlivé porce společně s náplní. Podáváme s vařenými brambory nebo s pečivem.

Pošli recept! 10/2014 (19.8.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátové lívance s brynzou

Špenátové lívance s brynzou

Recept jsme si dovezli z jarních prázdnin ve Vysokých Tatrách. Alžběta Kondlerová, ...
Všehochuť /27.03.17
Pečená brambora s lososem

Pečená brambora s lososem

Je to vážně velká dobrota, všem  moc chutnalo, určitě to vyzkoušej také.

Ivone ...

Všehochuť /05.11.16
Telecí kari s cuketou

Telecí kari s cuketou

Koření dodá cuketě novou zajímavou chuť.

Alena Sojková, Karlovy Vary

Všehochuť /03.01.16
Zapečený králík se sýrem

Zapečený králík se sýrem

Lahodná šťavnatá dobrota.

Lucie Šimčáková, Spytihněv

Všehochuť /30.05.14
Kuřecí prsa v těstíčku

Kuřecí prsa v těstíčku

Kuřecí maso se dá upravit mnoha způsoby.

Jana Fabíková, Brno

Všehochuť /31.12.14
Kačíkovo kuřecí tajemství

Kačíkovo kuřecí tajemství

Tato pochoutka voní slunným jihem.
Kateřina Smolková,
Moravská Ostrava
Všehochuť /23.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu