Reklama
Zapečená plněná dýně
Fotogalerie:

Zapečená plněná dýně

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tyhle maličké dýně mě nadchly. U nás v zelenině je mají po celý rok, a tak pořád vymýšlím, jak je netradičně připravit.

Jana Kolouchová, Plzeň

Ingredience

  • 1 dýně hokaido
  • trocha soli
  • olej podle potřeby
  • 1 cibule
  • 500 g mleté krůtí maso
  • trocha pepře
  • špetka chilli
  • 2 stroužky česnek
  • 1 brambora
  • petrželová nať
  • 100 g sýr feta
  • 1 vejce
  • 10 g dýňová semínka
  • 10 g vlašské ořechy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Dýni důkladně omyjeme, ostrým nožem odřízneme vršek a vydlabeme semínka a vlákna, aby zbyla jen dužina. Zevnitř trochu osolíme a pokapeme olejem. 

  2. krok2

    V kastrolu zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté krůtí maso, osolíme, ochutíme pepřem, prolisovaným česnekem a trochou chilli a 10 minut restujeme. Promícháváme, aby se netvořily hrudky. Směs necháme chvilku vystydnout. 

  3. krok3

    Bramboru nastrouháme na jemném struhadle, petržel nasekáme, feta sýr nakrájíme na kostičky a přimícháme k masu. Nakonec vmícháme vejce, semínka a ořechy. 

  4. Směsí naplníme dýni, přiklopíme odříznutým vrškem a pečeme v troubě při 190 °C přibližně hodinu.

  5. Pečenou plněnou dýni podáváme tak, že ji nakrájíme na jednotlivé porce společně s náplní. Podáváme s vařenými brambory nebo s pečivem.

Pošli recept! 10/2014 (19.8.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninová plec

Zeleninová plec

Chuť masa v tomto jídle skvěle doplňuje chuť zeleninky a žampionů. Ruth Šklíbová, ...
Všehochuť /24.08.12
Sekaná s brokolicí

Sekaná s brokolicí

Ozdoba každého stolu

Podle receptu Miroslava Kouřila z Pece pod ...

Všehochuť /23.06.19
Drůbeží rolované špízy

Drůbeží rolované špízy

Podávej s bramborovým salátem nebo s opečenými brambory.
Jana Remková, Orlová
Všehochuť /19.01.11
Pečená brambora s lososem

Pečená brambora s lososem

Je to vážně velká dobrota, všem  moc chutnalo, určitě to vyzkoušej také.

Ivone ...

Všehochuť /05.11.16
Steaky z kachních prsou

Steaky z kachních prsou

Jsou snad ještě měkčí než z hovězí svíčkové.

Tereza Dolanská, Havířov

Všehochuť /02.01.13
Svíčková z kuřete

Svíčková z kuřete

Lahůdka pro ty, kteří nemají rádi hovězí.

Ilona Karlová, Světlá nad Sázavou

Všehochuť /20.01.15
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama