Reklama
Zapečená plněná dýně
Fotogalerie:

Zapečená plněná dýně

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tyhle maličké dýně mě nadchly. U nás v zelenině je mají po celý rok, a tak pořád vymýšlím, jak je netradičně připravit.

Jana Kolouchová, Plzeň

Ingredience

  • 1 dýně hokaido
  • trocha soli
  • olej podle potřeby
  • 1 cibule
  • 500 g mleté krůtí maso
  • trocha pepře
  • špetka chilli
  • 2 stroužky česnek
  • 1 brambora
  • petrželová nať
  • 100 g sýr feta
  • 1 vejce
  • 10 g dýňová semínka
  • 10 g vlašské ořechy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Dýni důkladně omyjeme, ostrým nožem odřízneme vršek a vydlabeme semínka a vlákna, aby zbyla jen dužina. Zevnitř trochu osolíme a pokapeme olejem. 

  2. krok2

    V kastrolu zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté krůtí maso, osolíme, ochutíme pepřem, prolisovaným česnekem a trochou chilli a 10 minut restujeme. Promícháváme, aby se netvořily hrudky. Směs necháme chvilku vystydnout. 

  3. krok3

    Bramboru nastrouháme na jemném struhadle, petržel nasekáme, feta sýr nakrájíme na kostičky a přimícháme k masu. Nakonec vmícháme vejce, semínka a ořechy. 

  4. Směsí naplníme dýni, přiklopíme odříznutým vrškem a pečeme v troubě při 190 °C přibližně hodinu.

  5. Pečenou plněnou dýni podáváme tak, že ji nakrájíme na jednotlivé porce společně s náplní. Podáváme s vařenými brambory nebo s pečivem.

Pošli recept! 10/2014 (19.8.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grilované krůtí prso

Grilované krůtí prso

Simona Krásová, Hodonín
Všehochuť /04.06.18
Dušené hovězí na hlívách

Dušené hovězí na hlívách

Nemáte doma hovězí? Nevadí, výborné je to i z vepřového.

Zdenka Janíčková, Břeclav

...
Všehochuť /24.06.12
Kuřecí droby na jalovci a rozmarýnu

Kuřecí droby na jalovci a rozmarýnu

Kuřecí droby jsou chutnou a jednochou variantou obědu či večeře.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /30.09.12
Bagetky se smaženým lilkem

Bagetky se smaženým lilkem

Proč se patlat s nějakými složitými specialitami, když i úplně obyčejné a jednoduché...
Všehochuť /13.08.08
Svíčková z králíka

Svíčková z králíka

Podle mě je svíčková z králíka chutnější než z hovězího. Naštěstí je náš děda...
Všehochuť /08.06.13
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama