Reklama
Zapečená dýně s bramborami a cuketou
Fotogalerie:

Zapečená dýně s bramborami a cuketou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Pavlíny Horové z Děčína

Ingredience

  • 500  g nových brambor
  • 1 mladá cuketa
  • 500  g dýně hokaido
  • 1 lžíce oleje na vymazání
  • 400  ml smetany ke šlehání
  • 300  g nastrouhaného ementálu
  • několik snítek čerstvého tymiánu
  • sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory pečlivě vydrhneme kartáčkem a nakrájíme na tenké plátky, stejně jako cuketu.

  2. Dýni rozkrojíme, vydlabeme semena a dužinu také najemno nakrájíme.

  3. Zapékací mísu vymažeme olejem a klademe na střídačku brambory, dýni a cuketu. Smetanu promícháme s polovinou najemno nastrouhaného sýra, lístky tymiánu, solí a pepřem.

  4. Zbylý sýr rozprostřeme na zeleninu a vše zalijeme smetanovo-sýrovou směsí. Zapékáme v troubě při 180 °C asi 45 minut.

Pošli recept! 11/2018 (3.10.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Masové kuličky na kopru

Masové kuličky na kopru

Znám mnoho lidí, kteří kopr přímo nesnášejí. My ho máme rádi, pěstuji ho ...
Všehochuť /27.10.12
Sekaná s hříbky

Sekaná s hříbky

Na sekanou vybírám spíš libovější bůček.

Marta Černínová, Mokré Lazce

Všehochuť /27.08.16
Hovězí maso na zázvoru

Hovězí maso na zázvoru

Pochoutka z červeného masa stojí za hřích!
Olga Pytlíková, Ostrava
Všehochuť /05.01.09
Pangasius s čínskou zeleninou

Pangasius s čínskou zeleninou

Tak rybu vaří manžel. Je to totiž rychlé a chutné.
Jana Fiedlerová,
Jablonec nad ...
Všehochuť /29.12.10
Rolky s kečupem a houbami

Rolky s kečupem a houbami

Milovníci ostrých a výrazných chutí mohou kotlety posypat špetkou chilli.
Markéta ...
Všehochuť /28.12.11
Krůtí na rajčatech a fazolích

Krůtí na rajčatech a fazolích

Podáváme s hranolky nebo na bramboráku.

Gabriela Husániková, Frýdek-Místek

Všehochuť /03.09.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu