Reklama
Hovězí roštěná
Fotogalerie:

Výborná roštěná

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Podáváme s rýží nebo s houskovým knedlíkem. 

Monika Nová, Ktiš 

Ingredience

  • trocha olej
  • 2 cibule
  • 8 vepřové nebo hovězí plátky masa
  • špetka sůl a pepř
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 kostka masox
  • 1 vejce natvrdo
  • 1 kyselá okurka
  • trocha jíška

Doba přípravy

40 minut

Počet porcí

8

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji opečeme nakrájenou cibuli. Naklepeme maso‚ osolíme‚ opepříme a potřeme hořčicí. Plátky orestujeme na cibulce. Zalijeme vývarem či vodou a dusíme doměkka. 

  2. Když je maso měkké‚ tak je vyndáme a dochutíme omáčku. Osolíme‚ opepříme‚ přidáme masox a omáčku zahustíme tmavou jíškou. Do omáčky vrátíme maso. Na závěr přidáme na kostičky nakrájené uvařené vejce a okurku. 

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí jako roštěná

Kuřecí jako roštěná

Je to chlapský recept, ale chutná všem. Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Všehochuť /04.08.11
Kuřecí bábovka

Kuřecí bábovka

Můžeš přidat zelené bylinky a slaninu.

Andrea Niedermeierová, Střílky

Všehochuť /13.03.16
Vepřové s jablky

Vepřové s jablky

Podávej je s brambory vařenými ve slupce.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /08.04.14
Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Výborný nedělný oběd.

Květoslava Matějáková, Lázně Bělohrad

Všehochuť /01.10.12
Plněný hermelín

Plněný hermelín

Sýr obal raději víckrát, aby náplň nevytekla.
Martin Holeček, Tachov
Všehochuť /18.05.10
Rybí polévka

Rybí polévka

Na společné rodinné Vánoce jsme ji vařili v desetilitrovém hrnci.
N. Parmová, ...
Všehochuť /12.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu