Reklama
Vrabci v protlaku
Fotogalerie:

Vrabci v protlaku

Romana Kortusová

Stochov
Známé jídlo jsem zkusila trochu upravit.
Romana Kortusová, Stochov

Ingredience

  • 500 g vepřové plecko
  • špetka kmín
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 20 ml olej na smažení
  • 1 lžička cukr krupice
  • 1 protlak rajčatový
  • 1 stroužek česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na větší kostky. Osolíme‚ opepříme‚ přidáme kmín a maso chvíli restujeme na rozpáleném oleji na pánvi.
  2. Potom je přendáme do pekáče a podlijeme. Pečeme v troubě při 180 °C. Když je poloměkké, přidáme rozetřený česnek a rajčatový protlak. Osladíme. Podlijeme vodou. 
  3. Hotové maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou a krátce provaříme. Maso vrátíme zpět do pekáče. Podáváme s bramborovými knedlíky a se zelím.

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jarčin kotlíkový guláš

Jarčin kotlíkový guláš

Kotlík s gulášem postav doprostřed stolu a hodování může začít. Jaroslava ...
Všehochuť /11.08.08
Švestky ve slanině

Švestky ve slanině

Hodí se jako předkrm při grilování na zahradě i na slavnostní tabuli.

Martina ...

Všehochuť /03.01.14
Pečená brambora s lososem

Pečená brambora s lososem

Je to vážně velká dobrota, všem  moc chutnalo, určitě to vyzkoušej také.

Ivone ...

Všehochuť /05.11.16
Kuřecí prsíčka se zeleninou

Kuřecí prsíčka se zeleninou

Výborné, rychlé a šťavnaté jídlo.
Věra Maňasová, Janovice nad Úhlavou
Všehochuť /06.05.11
Vepřové s růžičkovou kapustou

Vepřové s růžičkovou kapustou

Dobré jídlo musí vonět po česneku.

Karel Kroupa, Praha

Všehochuť /07.01.15
Kuřecí stehna na másle a rajčatovém pyré

Kuřecí stehna na másle a rajčatovém pyré

Méně ingrediencí známená někdy více chuti.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /23.09.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu