Ingredience
- 500 g vepřové plecko
- špetka kmín
- špetka sůl
- špetka pepř
- 20 ml olej na smažení
- 1 lžička cukr krupice
- 1 protlak rajčatový
- 1 stroužek česnek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na větší kostky. Osolíme‚ opepříme‚ přidáme kmín a maso chvíli restujeme na rozpáleném oleji na pánvi.
-
Potom je přendáme do pekáče a podlijeme. Pečeme v troubě při 180 °C. Když je poloměkké, přidáme rozetřený česnek a rajčatový protlak. Osladíme. Podlijeme vodou.
-
Hotové maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou a krátce provaříme. Maso vrátíme zpět do pekáče. Podáváme s bramborovými knedlíky a se zelím.