Reklama
Vepřový závitek se žampiony  a vejci
Fotogalerie:

Vepřový závitek se žampiony a vejci

Martina Melicharová

Zlín
Ředkvičky přidané do pekáčku s masem udělají z pokrmu zajímavou jarní baštu. Šťouchané brambory s jarní cibulkou jsou také výborné.
Martina Melicharová, Zlín

Ingredience

  • 600-800 g vepřová kýta
  • dle potřeby sůl
  • dle potřeby pepř
  • 120 g žampiony
  • 30 ml olej
  • 1 rohlíky
  • 4 vejce
  • svazek ředkvičky
  • 80 g máslo
  • 600 g brambory
  • 1 cibule
  • svazek cibulka jarní

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vepřovou kýtu omyjeme a nakrájíme přes vlákna na plátky. Maso naklepeme a okořeníme pepřem a solí.
  2. krok2 Žampiony nakrájíme na čtvrtky a orestujeme je na oleji. Po 3 minutách přidáme rohlík nakrájený na kostičky. Krátce opečeme a rozklepneme 2 vejce. Osolíme, opepříme a vejce ‚‚zatáhneme‘‘.
  3. krok3 Na plátky masa dáme směs žampionů a vajec, každý stočíme do závitku a upevníme špejlí. Závitky opečeme na oleji ze všech stran. Vložíme je na malý pekáček, podlijeme hrnkem vody a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 35 minut.
  4. Ředkvičky omyjeme a překrájíme na čtvrtky. Přidáme je spolu s máslem do pekáčku s masem a vše dopékáme ještě přibližně 10 minut.
  5. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Zalijeme je vodou, přidáme sůl a uvaříme je doměkka. V mezičase nakrájíme cibuli na půlkolečka a orestujeme ji na oleji do zlatavé barvy. Měkké brambory slijeme, přidáme k nim cibuli a rozšťoucháme je. Nakonec přimícháme jemně krájenou jarní cibulku. Servírujeme s půlkou vařeného vejce.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu Tomáše Hejkala z Karviné
Všehochuť /07.12.18
Kuřecí paličky v marinádě

Kuřecí paličky v marinádě

Maso je měkoučké a nasáklé kořením.

Patricie Milkovská, Praha

Všehochuť /26.03.13
Telecí sekaná

Telecí sekaná

Není tak tučná jako vepřová.

Denisa Hlaváčová, Odry

Všehochuť /10.11.14
Tuňákový koláč s cibulí

Tuňákový koláč s cibulí

Tuňák je skvělá ryba, ze které je možné připravit spoustu pochoutek.

Libor Pokorný, ...

Všehochuť /06.03.15
Vepřové maso s fazolemi

Vepřové maso s fazolemi

Naším velmi oblíbeným poledním jídlem se stalo vepřové s fazolemi. Recept vznikl ...

Všehochuť /16.10.12
Kotlety na lilku s olivami

Kotlety na lilku s olivami

Eliška Janečková, Mělník

Všehochuť /17.09.19
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama