Reklama
 Vepřový plátek s pepřovou omáčkou
Fotogalerie:

Vepřový plátek s pepřovou omáčkou

Iva Trhoňová
Iva Trhoňová
Mouchnice

Šťavnatý vepřový plátek s výraznou omáčkou z nakládaného zeleného pepře.

Iva Trhoňová, Mouchnice

Ingredience

  • 4 vepřové plátky z kýty
  • olivový olej
  • 1 lžíce máslo
  • rozmarýn
  • 1 menší cibule
  • 2 lžíce nakládaný zelený pepř
  • 150 - 200 ml smetana
  • sýr Gran Moravia (parmezán)
  • mletý černý pepř
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Plátky masa nenaklepáváme, jen potřeme lehounce olejem a necháme uložené přes noc v chladu. Osolíme, lehce opepříme a opečeme na trošce oleje na pánvi.
  2. Maso přendáme do nahřátého pekáčku, na každý položíme ždibec másla a rozmarýn a na 5-7 minut dáme do trouby, vyhřáté na 90 °C.

  3. Na pánvi s výpekem orestujeme nadrobno krájenou cibulku, přidáme 2 lžíce nakládaného pepře a smetanu, prohřejeme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Zahustíme nastrouhaným sýrem.

    TIP : Kdo chce omáčku jemnější, hladší, propasíruje ji před přidáním sýra přes cedník.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněná sekaná

Plněná sekaná

K netradiční sekané se hodí bramborová kaše. Romana Langerová, Brno-Bohunice ...
Všehochuť /08.02.16
Jehněčí na zelenině

Jehněčí na zelenině

Kdo nemá rád jehněčí, nahradí je vepřovým.

Jaroslava Pešková, Rankov

Všehochuť /14.12.12
Kachní játra

Kachní játra

Chutnají jako vynikající teplý předkrm.
Vilma Mazankievičová, Kroměříž
Všehochuť /24.11.08
Rizoto s uzeným masem

Rizoto s uzeným masem

Výborná směs rýže, uzeného masa, žampionů a listového špenátu.

Pavel ...

Všehochuť /01.11.12
Uzené pečené na medu

Uzené pečené na medu

Neboj se nasládlé chuti, k uzenému se hodí.

Martina Kubíková, Most

Všehochuť /20.01.16
Kuřecí vývar s drobením

Kuřecí vývar s drobením

Kuřecí vývar je ideální ke svátečnímu obědu nebo na posílení nemocného člena ...
Všehochuť /06.08.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu