Reklama
Vepřový bůček pečený v zelí
Fotogalerie:

Vepřový bůček pečený v zelí

Ivan Novotný

Ostrava

Kysané zelí si připravujeme domácí, jeho příprava není složitá a je výborné.

Ivan Novotný, Ostrava

Ingredience

  • 1 kg bůček s kostí
  • sůl podle potřeby
  • 500 g kysané zelí
  • trocha kmínu
  • 200 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Maso omyjeme a nakrájíme na porce velké asi 150 g. Jednotlivé kousky osolíme a položíme na pekáč kůží dolů tak, aby měly kolem sebe dostatek místa. Přidáme kysané zelí, rozhrneme je mezi jednotlivé kousky masa a do kraje až ke stěnám pekáče. Zelí nevymačkáváme, použijeme i lák, vše podlijeme vodou a maso ještě posypeme kmínem.    

  2. krok2

    Pekáč dáme do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečeme, dokud není maso měkké. Během pečení s ničím nehýbeme, neotáčíme, pouze hlídáme, aby se jídlo nepřipálilo. Můžeme podle potřeby přilít vodu.

  3. Bůček v zelí podáváme s knedlíkem nebo jen tak s čerstvým chlebem.

Tip redakce

Nejlepší je libovější bůček, který připravujeme i s kostmi. Při pečení se maso se zelím krásně chuťově prolne, zelí odebere část tuku. Pokrm podáváme ihned po dopečení, to je nejlahodnější.

Pošli recept! - Speciál - Jídla za pár korun (21.1.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fazolová polévka

Fazolová polévka

Luštěniny by měly být na talíři častěji, než jsme zvyklí. Marie Hrubá, Bučovice ...
Všehochuť /03.02.11
Rybí čína

Rybí čína

Ryby máme rádi a proto zkoušíme stále nové recepty, které nás ve výsledku mile ...
Všehochuť /18.01.10
Srnčí panenka na smetaně

Srnčí panenka na smetaně

Divočiny se mnoho lidí bojí, ale opravdu není důvod. Zkus a uvidíš.
Jan Strouhal, ...
Všehochuť /22.12.10
Svíčková z kuřete

Svíčková z kuřete

Lahůdka pro ty, kteří nemají rádi hovězí.

Ilona Karlová, Světlá nad Sázavou

Všehochuť /20.01.15
Králík na česneku a pivu

Králík na česneku a pivu

Tato úprava králíka je úplně nejchutnější.
Jan Novák, Praha
Všehochuť /22.09.09
Pečené uzené s lepenicí

Pečené uzené s lepenicí

Mám dvě dcery, které neustále hlídají, co jí, z čeho se to skládá, kolik to má ...
Všehochuť /15.05.12
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama