Reklama
Vepřové závitky s omáčkou z modrého sýra
Fotogalerie:

Vepřové závitky s omáčkou z modrého sýra

Věra Koubková

Brno
Až budeš přemýšlet o tom, co připravíš ke slavnostnímu nedělnímu obědu, vzpomeň si na můj recept. Vepřové ve slanině a na modrém sýru je bašta!
Věra Koubková, Brno

Ingredience

  • 400 g řízky vepřové
  • 200 g slanina anglická
  • 1 balení sýr s modrou plísní
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení
  • čerstvé bylinky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na malé špalíčky.
  2. Nakrájené maso osolíme, opepříme a poté každý kousek zavineme do plátku anglické slaniny. Slaninu zespodu upevníme párátkem.
  3. Závitky smažíme v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova.
  4. V kastrůlku s nepřilnavým povrchem rozehřejeme sýr se smetanou. Mícháme, dokud nevznikne krémová omáčka.
  5. Osmažené závitky podáváme s vařeným bramborem, přelité hladkou omáčkou z modrého sýra.

    TIPY: Kdo má rád česnek, nic ne­zkazí, když do sýrové omáčky přidá utřený stroužek.
    Sýr s modrou plísní je vhodný pro svoji jemnou a krémovou chuť.
    K jídlu můžeme podávat sil­nější červené víno.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné usměvavé kuřátko

Plněné usměvavé kuřátko

Tenhle pokrm tě pobaví. Je na pohled efektní. Zvládne ho i šikovný amatér, jako jsem ...
Všehochuť /19.01.11
Vepřová krkovice na smetaně

Vepřová krkovice na smetaně

Výborný víkendový oběd.

Eliška Holíčková, Horní Benešov

Všehochuť /16.11.12
Pstruh s česnekovou pastou

Pstruh s česnekovou pastou

Kdo nejí často rybu, dělá velkou chybu.
Dagmar Vašáková, Hodonín
Všehochuť /23.09.09
Panenka se švestkovou omáčkou

Panenka se švestkovou omáčkou

Šťavnaté masíčko z vepřové panenky si dopřáváme hlavně při svátečních ...

Všehochuť /15.12.15
Krůtí nudličky na tymiánu

Krůtí nudličky na tymiánu

Líbí se mi, když oběd voní bylinkami.
Lucie Konárková, Kladno
Všehochuť /17.12.10
Šéfovské kotlety podle Štefana

Šéfovské kotlety podle Štefana

Jednoduše božské.

Mirka Šťastná, Mníšek pod Brdy

Všehochuť /06.01.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu