Reklama
Vepřové závitky s kaší
Fotogalerie:

Vepřové závitky s kaší

Kateřina Bartošová

Chodov

Masovou náplň můžeš dobarvit bylinkami.

Kateřina Bartošová, Chodov

Ingredience

  • 4 plátky vepřová kýta
  • sůl a pepř
  • 4 plátky anglická slanina
  • 250 g mleté maso
  • 1 lžíce polévkové koření Harmonie
  • 1 vejce
  • 1 červená kapie
  • 1 cibule
  • trocha oleje
  • 1 kostka masox
  • podle potřeby instantní jíška

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Maso rozklepeme na co nejtenčí plátky. Každý osolíme‚ opepříme a položíme na něj plátek anglické slaniny. Mleté maso dáme do mísy, přidáme polévkové koření‚ vejce a najemno nasekanou kapii. Směs dobře promícháme a rozdělíme na vepřové plátky. Zabalíme je a upevníme nití.

  2. V hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova‚ na ni rozložíme připravené rolky a orestujeme je ze všech stran. Podlijeme vodou‚ vložíme kostku masoxu a necháme přibližně 50 minut dusit‚ dokud není maso měkké.

  3. Hotové maso vyjmeme, štávu zahustíme jíškou‚ povaříme a omáčku procedíme přes cedník. Rolky rozkrojíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovou kaší.

Pošli recept! 6/2014 (16.5.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové nudličky po čínsku

Vepřové nudličky po čínsku

Jako příloha se nejlépe hodí rýže nebo hranolky. Marcela Hubálková, Hradec Králové
Všehochuť /06.05.16
Vinná klobása na pivě

Vinná klobása na pivě

Tento recept s pivem a hořčicí jsem poprvé vyzkoušela před pár lety na silvestra, ke ...

Všehochuť /04.01.13
Plněná prsíčka

Plněná prsíčka

Určitě stojí za vyzkoušení.
Lenka Špinarová, Brno
Všehochuť /17.05.10
Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Na víně nešetři, kvalita je na chuti jídla dobře poznat. Podle mých ...

Všehochuť /04.05.15
Koláč bramboráč

Koláč bramboráč

Helena Macháčková, Kladno

Všehochuť /25.01.19
Vepřový plátek s hermelínem a cibulkou

Vepřový plátek s hermelínem a cibulkou

Kombinace masa a sýra je moc dobrá.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Všehochuť /10.04.16
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama