Reklama
Vepřové plátky s kapary a kuskusem
Fotogalerie:

Vepřové plátky s kapary a kuskusem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro obměnu vyzkoušej stejný recept s kuřecími prsními řízky.

Daniela Erbenová, Vyškov

Ingredience

  • 4 vepřové plátky
  • trocha olivového oleje
  • 1 lžička pesta
  • 1 lžička sójové omáčky
  • trocha soli a pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kaparů
  • 1 hrst zelených oliv
  • na posypání hladká mouka
  • 4 rajčata
  • 250 g kuskusu
  • na ozdobu bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. Maso naložíme do směsi umíchané z oleje, pesta, sójové omáčky, soli, pepře, utřeného česneku a kaparů. Marinádu promícháme, maso v ní z obou stran obalíme a necháme přibližně 2 hodiny v lednici marinovat. Potom plátky osmažíme v pánvi s rozpáleným olejem doměkka.

  2. Změklé maso vyndáme a uchováme v teple. Do výpeku přidáme zbylou marinádu, pokrájené olivy a zaprášíme hladkou moukou. Promícháme a podlijeme vodou. Omáčku chvilku povaříme, pak do pánve vrátíme maso a necháme 4 minuty probublat.

  3. Podáváme společně se smaženými půlkami rajčat (mohou se osmažit s masem na okraji pánve) a s kuskusem. Jednotlivé porce na talíři ozdobíme čerstvou bazalkou.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Okřídlená mňamka

Okřídlená mňamka

Sýr spolu s cibulí povznese chuť masa. Jarmila Výskalová, Ostrava-Poruba
Všehochuť /24.11.08
Kuřecí roláda bez rolování

Kuřecí roláda bez rolování

Vypadá efektně, chutná skvěle.
Vlaďka Miláčková, Praha
Všehochuť /14.12.09
Marinovaný králík

Marinovaný králík

Úprava králíka, kterou si zamilujete stejně jako naše rodina.

Jana Prokopová, Dolní ...

Všehochuť /30.04.13
Hovězí závin

Hovězí závin

Připravuji ho místo ptáčků. Je rychlejší i chutnější.
Božena Kolářová, ...
Všehochuť /08.12.10
Králík na olivách

Králík na olivách

Králíka na česneku nebo na smetaně jsem už připravovala, a protože toto maso ...
Všehochuť /22.05.12
Masová roláda s houbami

Masová roláda s houbami

Štavnatou masovou roládu jsme vymysleli s přítelem a chutnala celé naší rodině.

...

Všehochuť /30.06.13
 

Nejnovější

Zelenina s křehkým masem

Zelenina s křehkým masem

Zeleninová jídla moc nemusím, ale když jsou ovoněná špekem, tak si na nich ...
Za pár korun /26.09.17
Bezmasé pappardelle se žampiony

Bezmasé pappardelle se žampiony

Hotové těstoviny ještě můžeme pro zjemnění pokapat olivovým olejem.

Bohdana ...

Vaříme express /26.09.17
Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou.

Eva Houdecká, ...

Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama