Reklama
Vepřové plátky s kapary a kuskusem
Fotogalerie:

Vepřové plátky s kapary a kuskusem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro obměnu vyzkoušej stejný recept s kuřecími prsními řízky.

Daniela Erbenová, Vyškov

Ingredience

  • 4 vepřové plátky
  • trocha olivového oleje
  • 1 lžička pesta
  • 1 lžička sójové omáčky
  • trocha soli a pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kaparů
  • 1 hrst zelených oliv
  • na posypání hladká mouka
  • 4 rajčata
  • 250 g kuskusu
  • na ozdobu bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. Maso naložíme do směsi umíchané z oleje, pesta, sójové omáčky, soli, pepře, utřeného česneku a kaparů. Marinádu promícháme, maso v ní z obou stran obalíme a necháme přibližně 2 hodiny v lednici marinovat. Potom plátky osmažíme v pánvi s rozpáleným olejem doměkka.

  2. Změklé maso vyndáme a uchováme v teple. Do výpeku přidáme zbylou marinádu, pokrájené olivy a zaprášíme hladkou moukou. Promícháme a podlijeme vodou. Omáčku chvilku povaříme, pak do pánve vrátíme maso a necháme 4 minuty probublat.

  3. Podáváme společně se smaženými půlkami rajčat (mohou se osmažit s masem na okraji pánve) a s kuskusem. Jednotlivé porce na talíři ozdobíme čerstvou bazalkou.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jehněčí krk pečený s bramborama a rajčátky

Jehněčí krk pečený s bramborama a rajčátky

Jehněčí dobroty nepatří na stůl jen o Velikonocích. Lucie Strakošová, Trnávka
Všehochuť /15.05.12
Medailonky v cibulovém kabátku

Medailonky v cibulovém kabátku

Dej si tu práci, stojí to za to.

Jitka Beranová, Liberec

Všehochuť /12.09.13
Jablka s gulášem z jater a vepřového masa

Jablka s gulášem z jater a vepřového masa

Tohle jídlo je po jablíčkách pěkně nasládlé a chutné.

Jana Tomášková, Praha

Všehochuť /06.07.12
Kapr se sýrovou nádivkou

Kapr se sýrovou nádivkou

Podáváme se zeleninovým salátem.

Marie Janáková, Polička

Všehochuť /29.01.15
Jehněčí s bramborami

Jehněčí s bramborami

Jednoduchá variace na téma jehněčí maso.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /27.03.14
Bramborový salát trochu jinak

Bramborový salát trochu jinak

Hodí se pro každou příležitost.

Světla Ritterová, Praha

Všehochuť /07.12.14
 

Nejnovější

Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha
Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
Ovíněná krkovice

Ovíněná krkovice

Martina Antalová, Odolena Voda

Vaříme express /18.06.18
Halászlé z makrel

Halászlé z makrel

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /14.06.18
Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Za pár korun /09.06.18
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama