Reklama
Vepřové plátky na liškách
Fotogalerie:

Vepřové plátky na liškách

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokud chceme docílit jemnější chuti, vmícháme do omáčky trochu smetany.

Lada Krocínová, Strakonice

Ingredience

  • 8 plátků vepřové panenky
  • trocha soli a pepře
  • 2 lžíce sádla
  • 300 g očištěných lišek
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • trocha drceného kmínu
  • špetka mletého koriandru
  • 250 ml masového vývaru
  • 1 lžička solamylu na dohuštění
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

230 Kč

Postup přípravy

  1. Plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném sádle je zprudka osmahneme z obou stran, vyjmeme je, přendáme do pekáčku. Zakryjeme alobalem a dopečeme v troubě 20 minut.

  2. Ve výpeku osmahneme pokrájené lišky, přidáme nasekanou cibuli, máslo, kmín, koriandr a vmícháme vývar. Omáčku dusíme za občasného míchání asi 20 minut, dokud houby nezměknou.

  3. Pak osolíme a opepříme a vmícháme ve vodě rozmíchaný solamyl. Omáčkou polijeme porce masa a podáváme s bramborovou kaší ozdobené petrželkou.

Tip redakce

Panenka je nejkvalitnější vepřové maso, tomu odpovídá cena. Levněji uvaříš např. z plecka.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hraběnčiny roštěnky

Hraběnčiny roštěnky

Podáváme s rýží nebo s makarony. Květa Kroupová, Praha
Všehochuť /04.02.15
Rolky s kečupem a houbami

Rolky s kečupem a houbami

Milovníci ostrých a výrazných chutí mohou kotlety posypat špetkou chilli.
Markéta ...
Všehochuť /28.12.11
Hovězí na myslivecký způsob

Hovězí na myslivecký způsob

Vůbec nejlepší přílohou je karlovarský knedlík.

Lucie Strakošová, Trnávka

Všehochuť /29.07.14
Vepřové plátky s hruškami

Vepřové plátky s hruškami

Omáčky všeho druhu jsou u nás žádané.

Kamila Slováčková, Jičín

Všehochuť /28.09.14
Rychtářova směs

Rychtářova směs

Jídlo jako stvořené na slavnostní rodinný oběd.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /09.04.16
Kuřecí roládky

Kuřecí roládky

Můžeš servírovat teplé i studené.
Miroslava Šťastná,
Mníšek pod Brdy
Všehochuť /06.12.10
 

Nejnovější

Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Náplň může být vždy jiná, záleží na sezoně. Veronika Marková, Český ...
Za pár korun /20.10.17
Guláš se švestkami

Guláš se švestkami

Super s knedlíkem i jen tak s chlebem.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /20.10.17
Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Prostě a jednoduše mňam – pochutnáš si!

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /20.10.17
Quinoa s rajčaty a bazalkou

Quinoa s rajčaty a bazalkou

Snažím se sledovat nové trendy ve vaření, quinoa je nejen módní, ale i velmi ...

Zdravě a chutně /20.10.17
Masové kuličky v citronové omáčce

Masové kuličky v citronové omáčce

S rýží je masová směs hodně jemná, ale dá se nastavit také mletými ovesnými či...

Všehochuť /20.10.17
Polévka z pečené dýně

Polévka z pečené dýně

Další z receptů na dýňovku, náš oblíbený.

Veronika a Martin Kasíkovi, ...

Všehochuť /20.10.17
Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Zajímavý dezert pro milovníky čokolády.

Veronika Vágnerová, Praha

Všehochuť /20.10.17
Koláčky s nivou a cuketou

Koláčky s nivou a cuketou

Můžeš je hezky zabalit do celofánu a dát svému školáčkovi na svačinku.

...
Za pár korun /19.10.17
Vaječná pizza

Vaječná pizza

Večeře ze surovin, které jsou vždy po ruce.

Eva Hrušková, Nový Jičín

Za pár korun /19.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama