Reklama
Vepřové plátky na liškách
Fotogalerie:

Vepřové plátky na liškách

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokud chceme docílit jemnější chuti, vmícháme do omáčky trochu smetany.

Lada Krocínová, Strakonice

Ingredience

  • 8 plátků vepřové panenky
  • trocha soli a pepře
  • 2 lžíce sádla
  • 300 g očištěných lišek
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • trocha drceného kmínu
  • špetka mletého koriandru
  • 250 ml masového vývaru
  • 1 lžička solamylu na dohuštění
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

230 Kč

Postup přípravy

  1. Plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném sádle je zprudka osmahneme z obou stran, vyjmeme je, přendáme do pekáčku. Zakryjeme alobalem a dopečeme v troubě 20 minut.

  2. Ve výpeku osmahneme pokrájené lišky, přidáme nasekanou cibuli, máslo, kmín, koriandr a vmícháme vývar. Omáčku dusíme za občasného míchání asi 20 minut, dokud houby nezměknou.

  3. Pak osolíme a opepříme a vmícháme ve vodě rozmíchaný solamyl. Omáčkou polijeme porce masa a podáváme s bramborovou kaší ozdobené petrželkou.

Tip redakce

Panenka je nejkvalitnější vepřové maso, tomu odpovídá cena. Levněji uvaříš např. z plecka.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Stehýnka na šalvěji

Stehýnka na šalvěji

Bílé víno vše zjemní, maso je báječné.  Lucie Strakošová, Trnávka 
Všehochuť /27.02.12
Králík na víně

Králík na víně

Skutečná delikatesa, kterou se blýskneš.
Anežka Králová,
Hradec Králové
Všehochuť /09.11.10
Smetanovo-bramborový krém

Smetanovo-bramborový krém

Když k nám přijedou malé neteře, musím jim vařit tuto jemnou smetanovou polévku.
...
Všehochuť /15.02.10
Vepřová krkovice se šunkou a hermelínem

Vepřová krkovice se šunkou a hermelínem

Vepřová krkovice plněná šunkou a hermelínem, smažená ve vaječném těstíčku.

Pavel ...

Všehochuť /18.09.12
Kuře na šalvěji

Kuře na šalvěji

Lístky čerstvé šalvěje vložte s kouskem másla pod kůži a těšte se na vynikající ...

Všehochuť /04.04.13
Velikonoční jehněčí roláda

Velikonoční jehněčí roláda

Samotné pečené maso by bylo příliš suché. Náplň se slaninou a kapií mu dodá ...

Všehochuť /06.04.17
 

Nejnovější

Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině. Radim Nový, Jáchymov...
Škola vaření /18.08.17
Hamburger s překvapením

Hamburger s překvapením

Ráda používám i plísňový sýr, jako je třeba niva. Masíčko pak dostane ...

Vaříme express /18.08.17
Zapečený chléb s brokolicí

Zapečený chléb s brokolicí

Líp se pokrm připravuje ze staršího chleba.

Božena Peřinová, Luka nad ...

Vaříme express /18.08.17
Cuketové placičky

Cuketové placičky

Nádherně voní už při smažení.

Petra Geletičová, Sloupno

Vaříme express /18.08.17
Mletý steak na zelenině

Mletý steak na zelenině

Svěží křehká zelenina a šťavnaté plátky mletého masa tvoří jednoduchý, ...

Vaříme express /18.08.17
Club Sandwich

Club Sandwich

Prima americká pochoutka.

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /18.08.17
Tartaletky s ovocem

Tartaletky s ovocem

Má rodina vždy ocení, když dostanou po obědě malý dezert ve své vlastní ...

Sladký život /18.08.17
Květákový salát

Květákový salát

Pro dietnější variantu nahraď majolku jogurtem.

Naďa Indruchová, Valašské ...

Za pár korun /17.08.17
Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Pokud chceš, aby byly porce větší, kup si místo klasických žampiony portobello.

...

Vaříme express /17.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama