Reklama
Vepřové plátky na liškách
Fotogalerie:

Vepřové plátky na liškách

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokud chceme docílit jemnější chuti, vmícháme do omáčky trochu smetany.

Lada Krocínová, Strakonice

Ingredience

  • 8 plátků vepřové panenky
  • trocha soli a pepře
  • 2 lžíce sádla
  • 300 g očištěných lišek
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • trocha drceného kmínu
  • špetka mletého koriandru
  • 250 ml masového vývaru
  • 1 lžička solamylu na dohuštění
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

230 Kč

Postup přípravy

  1. Plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném sádle je zprudka osmahneme z obou stran, vyjmeme je, přendáme do pekáčku. Zakryjeme alobalem a dopečeme v troubě 20 minut.

  2. Ve výpeku osmahneme pokrájené lišky, přidáme nasekanou cibuli, máslo, kmín, koriandr a vmícháme vývar. Omáčku dusíme za občasného míchání asi 20 minut, dokud houby nezměknou.

  3. Pak osolíme a opepříme a vmícháme ve vodě rozmíchaný solamyl. Omáčkou polijeme porce masa a podáváme s bramborovou kaší ozdobené petrželkou.

Tip redakce

Panenka je nejkvalitnější vepřové maso, tomu odpovídá cena. Levněji uvaříš např. z plecka.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Opilé ovocné misky

Opilé ovocné misky

Nemám ráda obyčejný rum, mnohem lepší je bílý třtinový. Jindra Nováková, Jičín ...
Všehochuť /22.08.16
Hovězí polévka s mletým masem

Hovězí polévka s mletým masem

Tuhle polévku zbožňuje můj manžel.
Jana Cibulová, Cheb
Všehochuť /17.03.10
Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Tímto způsobem využijete starší chléb.
Jiří Otípka, ...
Všehochuť /14.12.09
Dančí medailonky s žampionovou omáčkou

Dančí medailonky s žampionovou omáčkou

Dančí maso si zamilujete.

Lucie Blahová, Slavičín

Všehochuť /20.11.12
Krůtí játra s bílým vínem

Krůtí játra s bílým vínem

Krůtí játra jsou velice jemná.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /24.08.13
Vepřová plec na houbách

Vepřová plec na houbách

Každé prázdniny u nás musí být houbovka, ničím jiným se vnukům tolik nezavděčím.

...
Všehochuť /24.08.16
 

Nejnovější

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Pavla Svobodová, Opava
Vaříme express /03.07.18
Sendviče s opečenou šunkou

Sendviče s opečenou šunkou

Na piknik nebo svačinku

Podle receptu Marie Krejčové z Brna

Vaříme express /03.07.18
Hovězí roláda s noky

Hovězí roláda s noky

Iva Papežová, Teplice

Všehochuť /03.07.18
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /03.07.18
Prosciutto & fungi pizza

Prosciutto & fungi pizza

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /03.07.18
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Krůtí s brusinkami

Krůtí s brusinkami

Jindřich Růžička, Praha

Za pár korun /02.07.18
Sýrové papriky

Sýrové papriky

Jde to i bez masa

Karolína Němečková, Praha

Vaříme express /02.07.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama