Tomáš Mika, Brno
Ingredience
- 400 g vepřové kýty
- dle potřeby pepř
- 2 stroužky česneku
- trocha oleje
- 1 pórek
- 200 g nivy
- dle potřeby kuřecí vývar
- 250 ml 30% smetany
- dle potřeby bramborový škrob
- dle chuti sůl a muškátový oříšek
- šťáva z 1/2 limetky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na nudličky, ochutíme pepřem a česnekem (nesolíme) a necháme několik hodin odležet. Pak přidáme asi lžičku škrobu a po částech maso zprudka opečeme na oleji.
-
Poté jej vyjmeme, do výpeku dáme pórek, nastrouhanou nivu, vývar a vše zalijeme smetanou. Dusíme asi 5 minut, maso vrátíme do směsi, ochutíme solí, muškátovým oříškem a limetkovou šťávou. Nakonec zahustíme škrobem rozmíchaným v kuřecím vývaru (asi 1 lžička škrobu na deci vývaru) a podáváme.