Jako příloha se nejlépe hodí rýže nebo hranolky.
Marcela Hubálková, Hradec Králové
Ingredience
- 600 g vepřová plec
- 2 lžíce škrobová moučka
- 1 vejce
- 2 lžíce olej
- 2 cibule
- 1 malý pórek
- 1/4 ks celer
- 1 červená a zelená paprika
- 3 stroužky česnek
- sójová a worcesterská omáčka podle chuti
- špetka chilli
- trocha soli a pepře
- petrželka na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vepřové maso nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Škrobovou moučku rozmícháme v troše vody a spolu s vajíčkem vmícháme k masu. -Necháme v chladu alespoň hodinu odležet.
-
Na rozpáleném oleji osmahneme maso, přidáme pokrájenou cibuli, podlijeme lehce vodou a dusíme za občasného míchání asi 20 minut. Pak přidáme na nudličky nakrájený pórek a celer a opět dusíme dalších 20 minut.
-
Z paprik odstraníme semena, nakrájíme je na nudličky a spolu s plátky česneku přidáme k masu. Dusíme, dokud není maso měkké. Pak přilijeme sójovou a worcesterskou omáčku a ochutíme chilli kořením, solí a pepřem.