Reklama
Vepřové nudličky po čínsku
Fotogalerie:

Vepřové nudličky po čínsku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jako příloha se nejlépe hodí rýže nebo hranolky.

Marcela Hubálková, Hradec Králové

Ingredience

  • 600 g vepřová plec
  • 2 lžíce škrobová moučka
  • 1 vejce
  • 2 lžíce olej
  • 2 cibule
  • 1 malý pórek
  • 1/4 ks celer
  • 1 červená a zelená paprika
  • 3 stroužky česnek
  • sójová a worcesterská omáčka podle chuti
  • špetka chilli
  • trocha soli a pepře
  • petrželka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Škrobovou moučku rozmícháme v troše vody a spolu s vajíčkem vmícháme k masu. -Necháme v chladu alespoň hodinu odležet.

  2. Na rozpáleném oleji osmahneme maso, přidáme pokrájenou cibuli, podlijeme lehce vodou a dusíme za občasného míchání asi 20 minut. Pak přidáme na nudličky nakrájený pórek a celer a opět dusíme dalších 20 minut. 

  3. Z paprik odstraníme semena, nakrájíme je na nudličky a spolu s plátky česneku přidáme k masu. Dusíme, dokud není maso měkké. Pak přilijeme sójovou a worcesterskou omáčku a ochutíme chilli kořením, solí a pepřem.


Pošli recept! 5/2015 (7.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Uzené pečené na medu

Uzené pečené na medu

Neboj se nasládlé chuti, k uzenému se hodí. Martina Kubíková, Most
Všehochuť /20.01.16
Telecí vrabec se špenátem

Telecí vrabec se špenátem

Výborná delikatesa, kterou zapij sklenkou piva.

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Všehochuť /25.12.13
Pečený bažant s masovou nádivkou

Pečený bažant s masovou nádivkou

Pro gurmány

Josef Bartušek, Bítovčice

Všehochuť /15.02.18
Novoroční bašta

Novoroční bašta

Tuto dobrotu podávejte buď jako klasický oběd, či večeři nebo jako vynikající studené...
Všehochuť /22.09.08
Grilované krůtí prso

Grilované krůtí prso

Simona Krásová, Hodonín

Všehochuť /04.06.18
Kančí medailonky s višňovou omáčkou

Kančí medailonky s višňovou omáčkou

Příjemně pikantní spojení

Podle receptu Pavly Švédové ze Šumperka



...
Všehochuť /24.10.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama