Reklama
Reklama
Vepřové nudličky po čínsku
Fotogalerie:

Vepřové nudličky po čínsku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jako příloha se nejlépe hodí rýže nebo hranolky.

Marcela Hubálková, Hradec Králové

Ingredience

  • 600 g vepřová plec
  • 2 lžíce škrobová moučka
  • 1 vejce
  • 2 lžíce olej
  • 2 cibule
  • 1 malý pórek
  • 1/4 ks celer
  • 1 červená a zelená paprika
  • 3 stroužky česnek
  • sójová a worcesterská omáčka podle chuti
  • špetka chilli
  • trocha soli a pepře
  • petrželka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Škrobovou moučku rozmícháme v troše vody a spolu s vajíčkem vmícháme k masu. -Necháme v chladu alespoň hodinu odležet.

  2. Na rozpáleném oleji osmahneme maso, přidáme pokrájenou cibuli, podlijeme lehce vodou a dusíme za občasného míchání asi 20 minut. Pak přidáme na nudličky nakrájený pórek a celer a opět dusíme dalších 20 minut. 

  3. Z paprik odstraníme semena, nakrájíme je na nudličky a spolu s plátky česneku přidáme k masu. Dusíme, dokud není maso měkké. Pak přilijeme sójovou a worcesterskou omáčku a ochutíme chilli kořením, solí a pepřem.


Pošli recept! 5/2015 (7.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí stehna na pomerančích a zázvoru

Kuřecí stehna na pomerančích a zázvoru

Ostrá chuť zázvoru se během pečení ztratí. Dáša Slavíková, Ústí nad Labem
Všehochuť /18.01.16
Treska v ořechové krustě

Treska v ořechové krustě

Místo tresky můžeme použít i filety z jiné ryby, každopádně musejí být opravdu ...

Všehochuť /15.12.14
Cibulové zelí na víně

Cibulové zelí na víně

Hodně záleží na vyváženém dochucení, pak prostě nemá chybu.

Petr Procházka, ...

Všehochuť /29.02.16
Řízky v kapustovém těstíčku

Řízky v kapustovém těstíčku

Takto připravené řízky jsou krásně šťavnaté.

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Všehochuť /13.09.12
Fazolová polévka

Fazolová polévka

Vydatná fazolačka nahradí i hlavní jídlo.
Renata Kubálková, Městečko Trnávka ...
Všehochuť /16.12.09
Líčka na pivu

Líčka na pivu

Je nutné dělat je velmi pomalu.

Helena Grolíšková, Praha

Všehochuť /09.11.15
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama