Reklama
Vepřové nudličky po čínsku
Fotogalerie:

Vepřové nudličky po čínsku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jako příloha se nejlépe hodí rýže nebo hranolky.

Marcela Hubálková, Hradec Králové

Ingredience

  • 600 g vepřová plec
  • 2 lžíce škrobová moučka
  • 1 vejce
  • 2 lžíce olej
  • 2 cibule
  • 1 malý pórek
  • 1/4 ks celer
  • 1 červená a zelená paprika
  • 3 stroužky česnek
  • sójová a worcesterská omáčka podle chuti
  • špetka chilli
  • trocha soli a pepře
  • petrželka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Škrobovou moučku rozmícháme v troše vody a spolu s vajíčkem vmícháme k masu. -Necháme v chladu alespoň hodinu odležet.

  2. Na rozpáleném oleji osmahneme maso, přidáme pokrájenou cibuli, podlijeme lehce vodou a dusíme za občasného míchání asi 20 minut. Pak přidáme na nudličky nakrájený pórek a celer a opět dusíme dalších 20 minut. 

  3. Z paprik odstraníme semena, nakrájíme je na nudličky a spolu s plátky česneku přidáme k masu. Dusíme, dokud není maso měkké. Pak přilijeme sójovou a worcesterskou omáčku a ochutíme chilli kořením, solí a pepřem.


Pošli recept! 5/2015 (7.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné bramborové knedlíky

Plněné bramborové knedlíky

Brambory na knedlíky si většinou uvařím už den předem. Pak jsou rychle hotové. ...
Všehochuť /29.10.13
Barevné knedlíky

Barevné knedlíky

Říkáme jim také špekové míčky.
Erika Uchytilová, Praha
Všehochuť /04.08.11
Vepřová panenka v listovém těstě

Vepřová panenka v listovém těstě

Panenku lze nahradit i plátkem kuřecích prsou.

Jitka Nevrklová, Batelov

Všehochuť /17.03.13
Čiži piži

Čiži piži

Nejlépe chutná s čerstvým chlebem.
Anna Rydrychová, Blešno
Všehochuť /19.11.10
Krůtí roláda s kapary

Krůtí roláda s kapary

Roláda je krásně barevná, pochutnají si velcí i malí.

Jaroslava Novotná, ...

Všehochuť /24.09.13
Treska s glazovanou jarní zeleninou

Treska s glazovanou jarní zeleninou

Při vaření se musí používat fantazie.

Iveta Sedlářová, Blansko

Všehochuť /02.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu