Reklama
Vepřové  na smetaně v listovém těstě
Fotogalerie:

Vepřové na smetaně v listovém těstě

Dáša Slavíková

Ústí nad Labem
Když mají přijít hosté, snažím se jim připravit něco netradičního na pohoštění.
Dáša Slavíková, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 1 těsto listové
  • 400 g maso vepřové
  • 2 mrkev
  • 1 cibule
  • 100 ml smetana
  • sůl a pepř podle chuti
  • svazek petrželka
  • svazek pažitka
  • dle potřeby olej na smažení
  • 1 vejce na potření
  • na posypání sůl hrubá
  • na podsypání mouka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli a mrkev oloupeme a nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme v něm cibulku s mrkví. Jakmile cibulka zesklovatí, přihodíme pokrájené maso a osmahneme.
  2. krok2 Měkké maso zalijeme smetanou, dochutíme solí, pepřem a na závěr přidáme nasekanou petrželku s pažitkou.Ještě chvilku podusíme.
  3. krok3 Na lehce pomoučené pracovní ploše rozválíme listové těsto, rozdělíme je na poloviny. Jednou z nich vyložíme zapékací misku (tu předem vymažeme a lehce vysypeme moukou).
  4. Do těstem vyložené misky přendáme masovou směs, okraje těsta přehneme dovnitř a druhou částí vše zakryjeme.
  5. Vršek koláče potřeme našlehaným vejcem a posypeme hrubou solí (není nutné, pokud nemáme hrubou sůl, můžeme ji nahradit kmínem).
  6. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 35–40 minut. Po upečení vyndáme a po deseti minutách podáváme.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelný hrnec s hovězím masem

Zelný hrnec s hovězím masem

Počítej s tím, že kližka vyžaduje delší dobu přípravy.  Kateřina Nová, Havířov...
Všehochuť /23.10.16
Hovězí maso na pivě

Hovězí maso na pivě

Chutná mi víc než klasický guláš.
Hana Turnovská, Cheb
Všehochuť /03.04.09
Kuřecí paličky na švestkách s rýží

Kuřecí paličky na švestkách s rýží

Výrazná chuť švestek a koňaku udělá z jídla netradiční kulinářský ...

Všehochuť /05.01.16
Kuřecí plátek s bramborovými pusinkami

Kuřecí plátek s bramborovými pusinkami

Chutný oběd i večeře nejen pro návštěvu.

Irena Procházková, Bystřice nad ...

Všehochuť /05.12.12
Kýta marinovaná v pálence

Kýta marinovaná v pálence

Masíčko se nám nikdy nepřejí.

Markéta Musilová, Koryčany

Všehochuť /02.09.15
Vepřová pečeně Carioca

Vepřová pečeně Carioca

Vepřová krkovice pečená s cibulí, hořčicí a bílým vínem.

Pavel Štrougal, Ústí ...

Všehochuť /07.01.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu