Reklama
Vepřové na medu se švestkami
Fotogalerie:

Vepřové na medu se švestkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Stejný recept jsem použila na uzené maso, také se povedlo.

Jitka Augustová, Olomouc

Ingredience

  • 800 g vepřové pečeně
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1,5 cm kousek zázvoru
  • 8 švestek
  • podle chuti sůl
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Maso omyjeme studenou vodou a osušíme. Ostrým nožem ho nařízneme v pravidelných asi centimetrových rozestupech. Jemně je osolíme a vmasírujeme sůl i do záhybů.

  2. krok2

    Nyní maso svážeme kuchyňským provázkem, vepřová pečeně bude kulatější, tedy rovnoměrněji zaoblená, a bude se rovnoměrněji propékat.

  3. krok3

    V pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje a maso na něm ze všech stran dobře opečeme. Potom je i s výpekem přendáme do pekáčku, podlijeme skleničkou vody a dáme do trouby vyhřáté na 120 °C, při této nízké teplotě pečeme asi hodinu. V průběhu pečení maso potíráme směsí, kterou jsme získali smícháním medu se sójovou omáčkou a nastrouhaným kouskem zázvoru.

  4. Asi v polovině pečení přidáme k masu omyté vypeckované půlky švestek a společně dopečeme. Na závěr slijeme vypečenou šťávu a zahustíme ji lžící hladké mouky a ještě alespoň 15 minut provaříme.

  5. Maso zbavíme provázku a nakrájíme na plátky. Jako přílohu uvaříme brambory a rozšťoucháme je se lžící másla a nasekanou pažitkou. Plátky masa podáváme se šťouchaným bramborem, omáčkou a kousky švestek.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí stehýnka v bazalkovém těstíčku

Kuřecí stehýnka v bazalkovém těstíčku

Kuřecí stehýnka smažená ve vaječném těstíčku s aromatickou bazalkou. Pavel Štrougal...
Všehochuť /18.08.14
Kachna s jablky

Kachna s jablky

Nejlepší je s hranolky nebo s kaší.

Dana Dostálová, Pavlov

Všehochuť /15.04.14
Losos na rozmarýnu

Losos na rozmarýnu

Jako slavnostní jídlo k výročí svatby je to nejlepší volba.
Květa Kroupová, Praha
...
Všehochuť /19.11.10
Kotlety po debrecínsku

Kotlety po debrecínsku

Ve všední dny velkému vaření moc nedám, často mi stačí studené večeře. Zato ...
Všehochuť /14.07.13
Pečená jehněčí kýta

Pečená jehněčí kýta

Jehněčí maso můžeš sehnat u řezníka nebo koupit přímo od farmáře.

Jan Lapeš, ...

Všehochuť /12.09.12
Kuřecí stehno na zázvoru

Kuřecí stehno na zázvoru

Masová pochoutka s trochu ostřejší chutí.

Vladimír Bruna, Praha

Všehochuť /08.11.14
 

Nejnovější

Povidlové šátečky

Povidlové šátečky

Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté
Škola vaření /20.02.18
Olomoucké jednohubky

Olomoucké jednohubky

Jan Radní, Praha

Vaříme express /20.02.18
Krůtí maso v marinádě

Krůtí maso v marinádě

Lehce pikantní

Eva Stodůlková, Praha

Všehochuť /20.02.18
Kynuté šátečky s tvarohem

Kynuté šátečky s tvarohem

Eva Vašková, Nymburk

Sladký život /20.02.18
Čokoládové bábovičky s brusinkami

Čokoládové bábovičky s brusinkami

Anna Šušláková, Most

Sladký život /20.02.18
Pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíčky

Pavla Zubatá, Vnorovy

Sladký život /20.02.18
Cukrové preclíčky

Cukrové preclíčky

Jana Parýzková, Louny

Sladký život /20.02.18
Bylinková omeletka

Bylinková omeletka

Silvie Anderlová, Praha

Za pár korun /19.02.18
Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

pro děti

Irena Pokorná, České Budějovice

Škola vaření /19.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama