Reklama
Vepřové na medu se švestkami
Fotogalerie:

Vepřové na medu se švestkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Stejný recept jsem použila na uzené maso, také se povedlo.

Jitka Augustová, Olomouc

Ingredience

  • 800 g vepřové pečeně
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1,5 cm kousek zázvoru
  • 8 švestek
  • podle chuti sůl
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Maso omyjeme studenou vodou a osušíme. Ostrým nožem ho nařízneme v pravidelných asi centimetrových rozestupech. Jemně je osolíme a vmasírujeme sůl i do záhybů.

  2. krok2

    Nyní maso svážeme kuchyňským provázkem, vepřová pečeně bude kulatější, tedy rovnoměrněji zaoblená, a bude se rovnoměrněji propékat.

  3. krok3

    V pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje a maso na něm ze všech stran dobře opečeme. Potom je i s výpekem přendáme do pekáčku, podlijeme skleničkou vody a dáme do trouby vyhřáté na 120 °C, při této nízké teplotě pečeme asi hodinu. V průběhu pečení maso potíráme směsí, kterou jsme získali smícháním medu se sójovou omáčkou a nastrouhaným kouskem zázvoru.

  4. Asi v polovině pečení přidáme k masu omyté vypeckované půlky švestek a společně dopečeme. Na závěr slijeme vypečenou šťávu a zahustíme ji lžící hladké mouky a ještě alespoň 15 minut provaříme.

  5. Maso zbavíme provázku a nakrájíme na plátky. Jako přílohu uvaříme brambory a rozšťoucháme je se lžící másla a nasekanou pažitkou. Plátky masa podáváme se šťouchaným bramborem, omáčkou a kousky švestek.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nadívané telecí hrudí

Nadívané telecí hrudí

Připraveno podle receptu Jany Moravcové z Jihlavy
Všehochuť /14.03.18
Podzimní roláda

Podzimní roláda

Je výborná např. k pečené krkovici.
Jarka Hlodašová, Opava
Všehochuť /23.12.11
Králík na slanině

Králík na slanině

Už při pečení nádherně voní, a ta chuť!

Petra Nedělová, Železnice

Všehochuť /28.07.14
Kuře s mandlovou nádivkou

Kuře s mandlovou nádivkou

Báječně provoněné muškátovým oříškem. Je to moje oblíbená pochoutka.
Mirek ...
Všehochuť /13.12.08
Kachní prsíčka na pomerančích a domácí krokety

Kachní prsíčka na pomerančích a domácí krokety

Kachnu se zelím miluju, ale tohle jídlo je opravdu top!

Lucie Strakošová, Trnávka

Všehochuť /09.05.12
Kuřecí prsíčka s nivou v bramborovém těstíčku

Kuřecí prsíčka s nivou v bramborovém těstíčku

Podáváme jen se zeleninou a domácí tatarskou omáčkou nebo kečupem.

Petra ...

Všehochuť /19.08.17
 

Nejnovější

Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha
Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
Ovíněná krkovice

Ovíněná krkovice

Martina Antalová, Odolena Voda

Vaříme express /18.06.18
Halászlé z makrel

Halászlé z makrel

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /14.06.18
Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Za pár korun /09.06.18
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama