Reklama
Vepřové na medu se švestkami
Fotogalerie:

Vepřové na medu se švestkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Stejný recept jsem použila na uzené maso, také se povedlo.

Jitka Augustová, Olomouc

Ingredience

  • 800 g vepřové pečeně
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1,5 cm kousek zázvoru
  • 8 švestek
  • podle chuti sůl
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Maso omyjeme studenou vodou a osušíme. Ostrým nožem ho nařízneme v pravidelných asi centimetrových rozestupech. Jemně je osolíme a vmasírujeme sůl i do záhybů.

  2. krok2

    Nyní maso svážeme kuchyňským provázkem, vepřová pečeně bude kulatější, tedy rovnoměrněji zaoblená, a bude se rovnoměrněji propékat.

  3. krok3

    V pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje a maso na něm ze všech stran dobře opečeme. Potom je i s výpekem přendáme do pekáčku, podlijeme skleničkou vody a dáme do trouby vyhřáté na 120 °C, při této nízké teplotě pečeme asi hodinu. V průběhu pečení maso potíráme směsí, kterou jsme získali smícháním medu se sójovou omáčkou a nastrouhaným kouskem zázvoru.

  4. Asi v polovině pečení přidáme k masu omyté vypeckované půlky švestek a společně dopečeme. Na závěr slijeme vypečenou šťávu a zahustíme ji lžící hladké mouky a ještě alespoň 15 minut provaříme.

  5. Maso zbavíme provázku a nakrájíme na plátky. Jako přílohu uvaříme brambory a rozšťoucháme je se lžící másla a nasekanou pažitkou. Plátky masa podáváme se šťouchaným bramborem, omáčkou a kousky švestek.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní hovězí krk

Pikantní hovězí krk

Pro děti se nehodí, je opravdu ostrý. Otto Plášek, Brno
Všehochuť /14.06.11
Roláda z panenky

Roláda z panenky

Hotové jídlo ozdobíme hoblinkami parmazánu.

Nina Gabrielová, Rokycany

Všehochuť /28.07.17
Smetanové kuřecí na houbách

Smetanové kuřecí na houbách

Tento recept si oblíbila celá rodina. Je lahodný a má báječnou chuť. Navíc má ...

Všehochuť /28.08.13
Závitky s lososem a pažitkovou omáčkou

Závitky s lososem a pažitkovou omáčkou

Trochu víc práce, ale skvělý výsledek.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Všehochuť /08.07.15
Svíčková z kuřete

Svíčková z kuřete

Servíruj s knedlíkem.

Petra Surmová, Dolní Domaslovice


Všehochuť /08.12.15
Kuřecí stehno na zázvoru

Kuřecí stehno na zázvoru

Masová pochoutka s trochu ostřejší chutí.

Vladimír Bruna, Praha

Všehochuť /08.11.14
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama