Reklama
Vepřové na medu se švestkami
Fotogalerie:

Vepřové na medu se švestkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Stejný recept jsem použila na uzené maso, také se povedlo.

Jitka Augustová, Olomouc

Ingredience

  • 800 g vepřové pečeně
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1,5 cm kousek zázvoru
  • 8 švestek
  • podle chuti sůl
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Maso omyjeme studenou vodou a osušíme. Ostrým nožem ho nařízneme v pravidelných asi centimetrových rozestupech. Jemně je osolíme a vmasírujeme sůl i do záhybů.

  2. krok2

    Nyní maso svážeme kuchyňským provázkem, vepřová pečeně bude kulatější, tedy rovnoměrněji zaoblená, a bude se rovnoměrněji propékat.

  3. krok3

    V pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje a maso na něm ze všech stran dobře opečeme. Potom je i s výpekem přendáme do pekáčku, podlijeme skleničkou vody a dáme do trouby vyhřáté na 120 °C, při této nízké teplotě pečeme asi hodinu. V průběhu pečení maso potíráme směsí, kterou jsme získali smícháním medu se sójovou omáčkou a nastrouhaným kouskem zázvoru.

  4. Asi v polovině pečení přidáme k masu omyté vypeckované půlky švestek a společně dopečeme. Na závěr slijeme vypečenou šťávu a zahustíme ji lžící hladké mouky a ještě alespoň 15 minut provaříme.

  5. Maso zbavíme provázku a nakrájíme na plátky. Jako přílohu uvaříme brambory a rozšťoucháme je se lžící másla a nasekanou pažitkou. Plátky masa podáváme se šťouchaným bramborem, omáčkou a kousky švestek.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Játrový knedlík s hlívou

Játrový knedlík s hlívou

Je vynikající teplý i studený a jeho příprava je jednoduchá a laciná. ...
Všehochuť /19.11.08
Pudinkový zákusek

Pudinkový zákusek

Myslíš, že se nedá péct zákusek bez mouky? Zkus můj recept!
Vlaďka Micková, Písek
Všehochuť /22.01.09
Zeleninový koláč s kabanosem

Zeleninový koláč s kabanosem

Chutný oběd, který se pak dá jíst i zastudena k večeři.

Lucie Polášková, ...

Všehochuť /17.02.15
Výborná zelňačka

Výborná zelňačka

Vařím ji podle receptu své maminky.
Markéta Nováková, Nová Včelnice
Všehochuť /04.02.10
Roládky se švestkami

Roládky se švestkami

Podáváme s pečenými bramborami.

Hana Dlouhá, Plzeň

Všehochuť /13.11.15
Vepřové s růžičkovou kapustou

Vepřové s růžičkovou kapustou

Dobré jídlo musí vonět po česneku.

Karel Kroupa, Praha

Všehochuť /07.01.15
 

Nejnovější

Zelenina s křehkým masem

Zelenina s křehkým masem

Zeleninová jídla moc nemusím, ale když jsou ovoněná špekem, tak si na nich ...
Za pár korun /26.09.17
Bezmasé pappardelle se žampiony

Bezmasé pappardelle se žampiony

Hotové těstoviny ještě můžeme pro zjemnění pokapat olivovým olejem.

Bohdana ...

Vaříme express /26.09.17
Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou.

Eva Houdecká, ...

Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama