Reklama
Vepřové medajlonky s ovocno-zeleninovým pyré
Fotogalerie:

Vepřové medajlonky s ovocno-zeleninovým pyré

Nicola Trompischová
Nicola Trompischová
Velká Jesenice

Když už nebudete vedět co udělat z vepřového masa, zkuste tuto mňamku!

Nikola Trompischová, Velká Jesenice

Ingredience

  • 400 g vepřové maso
  • sůl, pepř, oregano, cukr
  • olej
  • 2 cibule
  • 1 - 2 červená paprika
  • 7 ks jablka
  • 3 lžíce máslo
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na medajlonky, osolte a potřete olejem. Dejte na půl hodiny do ledničky. Nakrájejte si cibule na tlustší půlkolečka, papriky na nudličky. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na čtvrtky.

  2. Dvě lžíce másla rozpusťte za mírné teploty, přidejte zeleninu a jablka a 4 minuty osmažte. Poté přidejte další lžíci másla, přikryjte pokličkou a nechte 15 minut dusit. Podle chuti dochuťte solí a cukrem.

  3. Maso vytáhněte z ledničky a dokořeňte oreganem. Pánev silně nahřejte a maso za stálého obracení 5 minut zprudka smažte. Teplotu snižte a maso zvolna dopékejte až do měkka. Pokud si vám bude připalovat, nepřidávejte olej, ale podlévejte vodou. Maso podle chuti dosolte.

  4. Měkké maso vyjměte z pánve a udržujte v teple. Na pánev s výpečkem z masa přilijte zakysanou smetanu a za stálého míchání ji prohřejte. Dochuťte pepřem.

  5. Podávejte s bramborem, maso přelité vámi vytvořenou smetanovou omáčkou. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jogurtové muffiny s medem

Jogurtové muffiny s medem

Zdravá pochoutka, která je hotová během několika minut. Kateřina Maršíková, ...
Všehochuť /27.02.17
Krkovice pečená na červeném zelí

Krkovice pečená na červeném zelí

Z jednoho pekáče

Připraveno podle receptu Matyldy Matějkové z Benešova

Všehochuť /18.03.18
Kapr po našem

Kapr po našem

V té úpravě máme kapra nejraději.

  Květa Kroupová, Praha 


Všehochuť /10.12.15
Labužnická kuřecí prsa

Labužnická kuřecí prsa

Skvěle upravené kuře se hodí jak k večeři, tak k obědu.

Barbora Klvačová, Vyškov

Všehochuť /25.03.12
Kuřecí nádivka se zeleninou

Kuřecí nádivka se zeleninou

Drůbeží masíčko mi moc chutná.

Vojtěch Vošmik, 12 let, Praha

Všehochuť /08.06.14
Rozmarýnová krůtí prsa s fazolemi

Rozmarýnová krůtí prsa s fazolemi

Bylinky pěstuji v květináči přímo v kuchyni na okně, aby byly po ruce. Čerstvé ...

Všehochuť /24.02.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu