Reklama
Vepřové karé s noky a žampionovou omáčkou
Fotogalerie:

Vepřové karé s noky a žampionovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Abychom ušetřili čas přípravy, upečeme brambory už den předem. Nemusíme čekat, až vychladnou.

Iva Císařová, Hradec Králové

Ingredience

  • 400 g brambor
  • podle potřeby sůl
  • 160 g hladké mouky
  • 80 g solamylu
  • 600 g vepřového hřbetu bez kosti
  • 2  lžíce rostlinného oleje
  • 60 g másla
  • 2 jarní cibulky
  • 160 g žampionů
  • 1/2 lžičky provensálského koření
  • trocha   hladké mouky
  • 150 ml mléka
  • 50 ml metany

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory ve slupce omyjeme a vložíme na plech vysypaný solí. Pečeme v troubě při teplotě 160°C asi hodinu. Poté brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme hladkou mouku a solamyl. Vypracujeme hladké těsto.

  2. Těsto ihned zpracujeme, protože po čase řídne. Vyválíme váleček a tupou stranou nože z něho odkrajujeme jednotlivé kousky. Z těsta vyválíme kuličky a vidličkou tvarujeme noky. Vaříme v osolené vodě 8 minut.

  3. Vepřový hřbet nakrájíme na jednotlivé porce – steaky. Okořeníme pepřem a solí. Pečeme na
    pánvi s trochou oleje z obou stran čtyři minuty.

  4. Do hrnce vložíme máslo, rozpustíme, přidáme nakrájené cibulky a plátky žampionů. Opékáme čtyři minuty, přidáme provensálské byliny a zasypeme trochou hladké mouky. Krátce orestujeme a zalijeme mlékem. Za stálého míchání omáčku provaříme, přidáme smetanu a podle potřeby dochutíme solí a mletým pepřem.


Pošli recept! - Speciál - Brambory (14.9.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborová omáčka

Bramborová omáčka

Naučila mě ji vařit moje maminka. Je skvělá! Květa Lukšíková, Boršov n.Vltavou
Všehochuť /19.11.08
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Obrácené kotlety

Obrácené kotlety

Výborný recept jsem dostala od kamarádky. Zkus ho taky!
Renata Kopalová, Liberec
...
Všehochuť /14.06.11
Plněná krkovička

Plněná krkovička

Doma ji ohodnotili 10 body – jako v Prostřeno.

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /05.02.15
Pstruh se žampiony

Pstruh se žampiony

Můžeš přidat i kořenicí směs na ryby.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Všehochuť /29.11.15
Krůtí prso s vinnou omáčkou

Krůtí prso s vinnou omáčkou

 Delikatesa pro všechny milovníky drůbeže.

Petr Votruba, Hradec Králové

Všehochuť /07.02.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu