Reklama
Vepřová terina
Fotogalerie:
 

Vepřová terina

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tak tomu se říká lahůdka! Jestli chceš překvapit hosty něčím výjimečným, pak je tento recept ten pravý.

Ingredience

  • svazek pažitky a petrželky
  • pár lístků šalvěje
  • několik sušených meruněk
  • 900 g mletého vepřového masa
  • 1/2 lžičky mletého nového koření
  • 10 kuliček jalovce
  • 50 ml koňaku
  • 200 g uzeného masa
  • 1 lžíce másla
  • 2 másla
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g slaniny nakrájené na plátky
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Bylinky omyjeme a nasekáme je nadrobno. Několik lístků šalvěje si ponecháme na ozdobu. Sušené meruňky nakrájíme na kousky.

  2. krok2

    Maso přemístíme do mísy, promícháme s kořením, nasekanými bylinkami a koňakem. Mísu překryjeme potravinovou fólií a necháme maso v chladu odležet, nejlépe přes noc. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Smažíme asi 3 minuty a poté přidáme česnek. Po minutě sejmeme z plamene a vše přesuneme k masu. Uzené maso nakrájíme na kostky a rovněž vsypeme k masu. Osolíme a vše dobře promícháme.

  3. krok3

    Formu na paštiku vytřeme kouskem másla. Na dno naskládáme šalvějové lístky a vyložíme ji plátky slaniny. Do formy přesuneme polovinu masové směsi. Lehce upěchujeme a přisypeme meruňky. Překryjeme druhou částí masa.

  4. krok4

    Přesahujícími plátky slaniny překryjeme paštiku a poté ji ještě překryjeme alobalem. Do pekáče napustíme vodu a do ní postavíme formu. Pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C asi hodinu. Odklopíme alobal, slijeme případnou šťávu a dopečeme ještě 15 minut. Hotovou paštiku vyndáme z pekáče s vodou, opět slijeme, překryjeme alobalem a zatížíme třeba pytlíkem mouky. Necháme úplně vychladnout. Paštiku podáváme nakrájenou na plátky s chlebem, nakládanými okurkami nebo zeleninou.

Pošli recept! 1/2017 (9.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Stehýnka s koprovou omáčkou

Stehýnka s koprovou omáčkou

Moje tchyně pochází z Rumunska. Nejdřív mi vadilo, že do všech jídel přidává ...
Všehochuť /11.09.14
Steak z jater s opečenou cibulkou

Steak z jater s opečenou cibulkou

Rychlá večeře pro milovníky jater.
Michaela Ferjani, Olomouc
Všehochuť /23.10.12
Gulášek z hovězího

Gulášek z hovězího

Poctivá klasika u nás slaví vždy úspěch!
Alena Ježková, Hulín
Všehochuť /05.12.08
Vepřové nudličky na víně

Vepřové nudličky na víně

Pro tento recept jsem se inspirovala jak v čínské, tak i ve francouzské kuchyni. ...
Všehochuť /19.11.12
Pivní kuře

Pivní kuře

Krásně křupavé kuřecí masíčko, které voní po pivu, můžete připravit třeba k ...
Všehochuť /14.03.12
Lososové kostky s koprem

Lososové kostky s koprem

Vynikající pochoutka hotová za pár minut.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /20.10.14
 

Nejnovější

Pizza s rajčaty a slaninou

Pizza s rajčaty a slaninou

Upečeno podle receptu Ilony Sedlákové z Přerova
Všehochuť /21.01.18
Makarony s hovězím ragú

Makarony s hovězím ragú

Laďka Drtinová, Vrchlabí

Všehochuť /21.01.18
Pikantní vepřová žebírka

Pikantní vepřová žebírka

Antonín Stejskal, Olomouc

Škola vaření /20.01.18
Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /20.01.18
Vichyssoise

Vichyssoise

Lahůdka z Francie

Blanka Chadimová, Tábor

Všehochuť /20.01.18
Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice

Škola vaření /19.01.18
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama