Reklama
Vepřová terina
Fotogalerie:
 

Vepřová terina

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tak tomu se říká lahůdka! Jestli chceš překvapit hosty něčím výjimečným, pak je tento recept ten pravý.

Ingredience

  • svazek pažitky a petrželky
  • pár lístků šalvěje
  • několik sušených meruněk
  • 900 g mletého vepřového masa
  • 1/2 lžičky mletého nového koření
  • 10 kuliček jalovce
  • 50 ml koňaku
  • 200 g uzeného masa
  • 1 lžíce másla
  • 2 másla
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g slaniny nakrájené na plátky
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Bylinky omyjeme a nasekáme je nadrobno. Několik lístků šalvěje si ponecháme na ozdobu. Sušené meruňky nakrájíme na kousky.

  2. krok2

    Maso přemístíme do mísy, promícháme s kořením, nasekanými bylinkami a koňakem. Mísu překryjeme potravinovou fólií a necháme maso v chladu odležet, nejlépe přes noc. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Smažíme asi 3 minuty a poté přidáme česnek. Po minutě sejmeme z plamene a vše přesuneme k masu. Uzené maso nakrájíme na kostky a rovněž vsypeme k masu. Osolíme a vše dobře promícháme.

  3. krok3

    Formu na paštiku vytřeme kouskem másla. Na dno naskládáme šalvějové lístky a vyložíme ji plátky slaniny. Do formy přesuneme polovinu masové směsi. Lehce upěchujeme a přisypeme meruňky. Překryjeme druhou částí masa.

  4. krok4

    Přesahujícími plátky slaniny překryjeme paštiku a poté ji ještě překryjeme alobalem. Do pekáče napustíme vodu a do ní postavíme formu. Pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C asi hodinu. Odklopíme alobal, slijeme případnou šťávu a dopečeme ještě 15 minut. Hotovou paštiku vyndáme z pekáče s vodou, opět slijeme, překryjeme alobalem a zatížíme třeba pytlíkem mouky. Necháme úplně vychladnout. Paštiku podáváme nakrájenou na plátky s chlebem, nakládanými okurkami nebo zeleninou.

Pošli recept! 1/2017 (9.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kotlety na víně se sýrovou omáčkou

Kotlety na víně se sýrovou omáčkou

Vaření mě opravdu baví a jsem rád, když si moje přítelkyně na jídle pochutná. Za ...
Všehochuť /14.05.13
Plněný panský měšec

Plněný panský měšec

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Všehochuť /13.08.18
Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Zajímavá chuť zázvoru vás mile překvapí.

Lucie Vaněčková, Lodhéřov

Všehochuť /13.02.13
Hovězí roláda

Hovězí roláda

Když potřebuji rychle uvařit, peču roládu.
Alena Vavřinová, Hodonín
Všehochuť /19.03.10
Kuřecí prsa s broskví

Kuřecí prsa s broskví

Nepotrpím si na omáčky, a proto patří k mým oblíbeným receptům domácí ...
Všehochuť /05.12.08
Tuňákový koláč s cibulí

Tuňákový koláč s cibulí

Tuňák je skvělá ryba, ze které je možné připravit spoustu pochoutek.

Libor Pokorný, ...

Všehochuť /06.03.15
 

Nejnovější

Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady Kateřina Pavlíková, Příbram
Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
Ořechová buchta s kávovou polevou

Ořechová buchta s kávovou polevou

Aneta Kolářová, Chodov
Sladký život /13.10.18
Rajčatová polévka se strouháním

Rajčatová polévka se strouháním

Martina Slámová, Karviná-Ráj

Za pár korun /12.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama