Reklama
Reklama
Vepřová terina
Fotogalerie:
 

Vepřová terina

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tak tomu se říká lahůdka! Jestli chceš překvapit hosty něčím výjimečným, pak je tento recept ten pravý.

Ingredience

  • svazek pažitky a petrželky
  • pár lístků šalvěje
  • několik sušených meruněk
  • 900 g mletého vepřového masa
  • 1/2 lžičky mletého nového koření
  • 10 kuliček jalovce
  • 50 ml koňaku
  • 200 g uzeného masa
  • 1 lžíce másla
  • 2 másla
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g slaniny nakrájené na plátky
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Bylinky omyjeme a nasekáme je nadrobno. Několik lístků šalvěje si ponecháme na ozdobu. Sušené meruňky nakrájíme na kousky.

  2. krok2

    Maso přemístíme do mísy, promícháme s kořením, nasekanými bylinkami a koňakem. Mísu překryjeme potravinovou fólií a necháme maso v chladu odležet, nejlépe přes noc. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Smažíme asi 3 minuty a poté přidáme česnek. Po minutě sejmeme z plamene a vše přesuneme k masu. Uzené maso nakrájíme na kostky a rovněž vsypeme k masu. Osolíme a vše dobře promícháme.

  3. krok3

    Formu na paštiku vytřeme kouskem másla. Na dno naskládáme šalvějové lístky a vyložíme ji plátky slaniny. Do formy přesuneme polovinu masové směsi. Lehce upěchujeme a přisypeme meruňky. Překryjeme druhou částí masa.

  4. krok4

    Přesahujícími plátky slaniny překryjeme paštiku a poté ji ještě překryjeme alobalem. Do pekáče napustíme vodu a do ní postavíme formu. Pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C asi hodinu. Odklopíme alobal, slijeme případnou šťávu a dopečeme ještě 15 minut. Hotovou paštiku vyndáme z pekáče s vodou, opět slijeme, překryjeme alobalem a zatížíme třeba pytlíkem mouky. Necháme úplně vychladnout. Paštiku podáváme nakrájenou na plátky s chlebem, nakládanými okurkami nebo zeleninou.

Pošli recept! 1/2017 (9.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Panenka se špenátem v peřince

Panenka se špenátem v peřince

Maso zůstane měkoučké a krásně šťavnaté. Renata Lounová, Poděbrady
Všehochuť /25.02.15
Dušené kuřecí s dýní

Dušené kuřecí s dýní

Dýni máme rádi, je to rychlý a lehký oběd.

Anna Šušláková, Most

Všehochuť /30.10.15
Pstruh se žampiony

Pstruh se žampiony

Můžeš přidat i kořenicí směs na ryby.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Všehochuť /29.11.15
Plněná vejce s kaviárem

Plněná vejce s kaviárem

Jako přílohu podávám několik druhů pečiva v menších porcích.

Petra Hlavsová, ...

Všehochuť /23.03.15
Kuřecí řízek na sladko

Kuřecí řízek na sladko

Milovníci sladkých jídel si mohou pochutnat i na mase.

Tereza Smrčková, Praha

Všehochuť /31.05.12
Chalupářská sýrová směs

Chalupářská sýrová směs

Fantastická dobrota pro večerní posezení na zahradě. Stačí čerstvý chléb ...

Všehochuť /30.07.16
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama