Reklama
Vepřová roláda
Fotogalerie:

Vepřová roláda

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Místo mrkve lze použít i jinou zeleninu.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1 kg vepřové maso od žeber na roládu (plát)
  • 2 ks větší mrkev
  • 15 lístků čerstvá bazalka
  • špetka soli, pepře a kmínu
  • trocha vývaru
  • trocha oleje
  • 2 cibule
  • trocha mouky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Plát vepřového masa od žeber rozprostřeme‚ osolíme a poklademe lístky čerstvé bazalky. Na rozprostřené maso s bazalkou položíme mrkev jako nádivku. Naplněný plát pevně převážeme režnou nití a pořádně zatáhneme. Vzniklou roládu potřeme směsí soli‚ pepře a v hmoždíři rozdrceného kmínu. 

  2. Nejdříve roládu prudce opečeme na trošce oleje a poté ji dáme na plech a lehce podlijeme vývarem nebo vodou. Přidáme dvě celé neloupané cibule. Přiklopíme po-
    klicí a pečeme 1,5 hodiny při střední teplotě. Šťávu z výpeku můžeme dohustit trochou mouky rozmíchané ve vodě a 10 minut povaříme. Roláda je velmi šťavnatá‚ takže kdo nechce omáčku, může si ji dát samotnou s bramborem. 

Pošli recept! 8/2013 (3.7.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí nudličky na kari

Kuřecí nudličky na kari

Před rokem se nám narodilo miminko a já jsem s ním teď doma na mateřské dovolené, a ...
Všehochuť /23.06.08
Hovězí plátky

Hovězí plátky

Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /11.01.16
Krůtí plátek s koriandrem a rajčaty

Krůtí plátek s koriandrem a rajčaty

Pochoutky z grilu miluje celá naše rodina.

Veronika Vostrá, Cheb

Všehochuť /28.08.15
Vepřová pečeně s houbovými knedlíky

Vepřová pečeně s houbovými knedlíky

Právě kvůli knedlíkům se každý rok tak těším na houbovou sezonu. ...

Všehochuť /05.11.13
Vepřové na kečupu

Vepřové na kečupu

Toto jídlo připravuji v tlakovém hrnci.
Veronika Blatská, Strakonice
Všehochuť /23.07.10
Sýrové knedlíky s mrkví

Sýrové knedlíky s mrkví

Mrkev dodá krásnou barvu.

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /11.11.17
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama