Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
1/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10584 kcal
Bílkoviny 631 g
Sacharidy 293 g
Tuky 718 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Působivý nedělní oběd s minimálním pracovním nasazením a velkými ovacemi od spolustolovníků.

Suroviny

slunečnicový olej 3 PL
ramínko rozkrojené, stočené do rolády
vývar hovězí 350 ml
Na marinádu
olivový olej 300 ml
přepůlená
mrkev 2 ks
na plátky
česnek 6 stroužků
rozdrcené
na malé kousky
pórek 1 ks
očištěný, na plátky
římský kmín 1
tymián 3 snítky
sůl
pepř

Postup

1

Všechny ingredience na marinádu spolu promíchejte ve velkém kastrolu s poklicí. Ve velké pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm opečte maso dohněda. Pak je vložte do marinády, zakryjte a nechte nejméně přes noc v chladu marinovat.

2

Druhý den předehřejte troubu na 180 °C. Vyjměte maso z marinády a dejte stranou. Kastrol postavte na vysoký plamen a asi čtvrt hodiny odvařujte marinádu. Přilijte vývar, uveďte znovu do varu a vraťte maso. Přikryjte poklicí a pečte asi tři hodiny.

3

Vepřové vyjměte a uchovejte v teple. Šťávu přeceďte přes síto do čistého kastrolu, uveďte do varu a vařte asi čtvrt hodiny, aby šťáva zhoustla. Osolte a opepřete dle chuti. Maso podávejte polité šťávou.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč