Reklama
Vepřová plec s jablky na špeku
Fotogalerie:

Vepřová plec s jablky na špeku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dáváme si je s rýží smíchanou s pažitkou.

Štefan Kobza, Strakonice

Ingredience

  • 500 g vepřové plece bez kosti
  • podle potřeby olej
  • trocha soli, pepře a kmínu
  • 1/2 lžičky karí
  • 100 g špeku
  • 1 cibule
  • 2 jablka
  • podle chuti sójová omáčka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na stejně velké kostky. V míse je smícháme s 2 lžícemi oleje, solí, pepřem, karí kořením, kmínem. Směs promícháme a necháme 30 minut odležet.

  2. Špek nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, osmažíme cibulku a špek, přidáme maso a smažíme doměkka. Pár minut před koncem přidáme na plátky pokrájená oloupaná jablka, vše promícháme a dosmažíme. Před dokončením dochutíme podle potřeby sójovou omáčkou.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečené brambory plněné šunkou, sýrem a kukuřicí

Pečené brambory plněné šunkou, sýrem a kukuřicí

Výborné brambory nejen jako příloha. Martina Taušová, Tasovice
Všehochuť /23.07.12
Labužnická kuřecí prsa

Labužnická kuřecí prsa

Skvěle upravené kuře se hodí jak k večeři, tak k obědu.

Barbora Klvačová, Vyškov

Všehochuť /25.03.12
Kuře kentucky se žampiony

Kuře kentucky se žampiony

Dobře kořeněné maso zapíjej vínem.
Otto Plášek, Brno
Všehochuť /27.09.11
Vepřová krkovice se šunkou a hermelínem

Vepřová krkovice se šunkou a hermelínem

Vepřová krkovice plněná šunkou a hermelínem, smažená ve vaječném těstíčku.

Pavel ...

Všehochuť /18.09.12
Uzené s ovocným zelím

Uzené s ovocným zelím

Podáváme s brambory nebo s knedlíkem.

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /30.01.15
Kuřecí roláda v kapustovém listu

Kuřecí roláda v kapustovém listu

Dělala jsem ji poprvé teprve nedávno, ale sklidila velké uznání dokonce ...
Všehochuť /23.12.11
 

Nejnovější

Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha
Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
Ovíněná krkovice

Ovíněná krkovice

Martina Antalová, Odolena Voda

Vaříme express /18.06.18
Halászlé z makrel

Halászlé z makrel

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /14.06.18
Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Za pár korun /09.06.18
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama