Reklama
Vepřová plec s česnekovou omáčkou
Fotogalerie:
 

Vepřová plec s česnekovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Na prošpikování můžeš použít i anglickou slaninu, ale měla by být hodně prorostlá.

Zdena Hošková, Sokolov

Ingredience

  • 100 g slaniny v celku
  • 650 g vepřového plecka
  • 3 stroužky česneku
  • 2 pomeranče
  • 4 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce medu
  • trocha soli, pepře a kmínu
  • dle potřeby olej
  • 1 kg brambor
  • 150 g špenátu
  • 30 g másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Slaninu nakrájíme na proužky. Maso omyjeme, osušíme a ostrým úzkým nožem do něj uděláme zářezy, do kterých vložíme proužky slaniny. Potom ho kuchyňským provázkem svážeme do úhledného balíčku. Potřeme ho olejem, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. 

  2. krok2

    V pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka ze všech stran opečeme. Přendáme ho i s výpekem do pekáčku a vložíme do trouby rozehřáté na 220 °C. Necháme péct 45–60 minut. 

  3. krok3

    Mezitím si připravíme česnekovou omáčku a šťouchané brambory. Ty klasickým způsobem oloupeme a uvaříme doměkka v osolené vodě. Pak je slijeme, přidáme máslo a rozšťoucháme. 

  4. krok4

    Špenát opereme, překrájíme a necháme na másle zavadnout na pánvi. Přemístíme ho k připraveným bramborám a už jen lžící promícháme, podle chuti osolíme. 


  5. Na omáčku prolisujeme česnek, vymačkáme šťávu z pomerančů a přidáme do ní hořčici, med a česnek. Podle chuti omáčku osolíme a opepříme a asi 3 minuty svaříme na mírném plameni. Vepřové maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a šťouchanými bramborami.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné zelné listy

Plněné zelné listy

Chutnají nám s brambory nebo s noky. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Všehochuť /10.09.15
Kuře v díře

Kuře v díře

Dá se jíst i zastudena s chlebem.
Helena Macková, Vsetín
Všehochuť /26.10.11
Kuřecí roláda bez rolování

Kuřecí roláda bez rolování

Když ji nakrájíš na porce, je hezky barevná.

Tereza Fenclová, Praha

Všehochuť /11.03.15
Dančí závitky

Dančí závitky

Zvěřinu u nás máme moc rádi. Nechtěla jsem vařit stále stejná jídla a tak jsem ...

Všehochuť /24.07.12
Vepřové  na smetaně v listovém těstě

Vepřové na smetaně v listovém těstě

Když mají přijít hosté, snažím se jim připravit něco netradičního ...
Všehochuť /08.09.14
Plněné jogurtové řízečky

Plněné jogurtové řízečky

Připravuji je k nedělnímu obědu.

Lucie Bulíčková, Počátky

Všehochuť /02.10.13
 

Nejnovější

Bylinková omeletka

Bylinková omeletka

Silvie Anderlová, Praha
Za pár korun /19.02.18
Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

pro děti

Irena Pokorná, České Budějovice

Škola vaření /19.02.18
Kuskusový tabouleh

Kuskusový tabouleh

Evelína Krampolová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.02.18
Slané špenátové muffiny

Slané špenátové muffiny

Slávka Frančíková, Klatovy

Škola vaření /18.02.18
Voňavé těstoviny

Voňavé těstoviny

Jarmila Výskalová, Ostrava

Vaříme express /18.02.18
Prsíčka v omáčce ze žampionů

Prsíčka v omáčce ze žampionů

Dominika Legnerová, Česká Kamenice

Vaříme express /18.02.18
Krůtí stehno à la bažant

Krůtí stehno à la bažant

Nadivoko

Podle receptu Simony Vejvodové z Moravského Krumlova

Všehochuť /18.02.18
Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /18.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama