Reklama
Vepřová plec s česnekovou omáčkou
Fotogalerie:
 

Vepřová plec s česnekovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Na prošpikování můžeš použít i anglickou slaninu, ale měla by být hodně prorostlá.

Zdena Hošková, Sokolov

Ingredience

  • 100 g slaniny v celku
  • 650 g vepřového plecka
  • 3 stroužky česneku
  • 2 pomeranče
  • 4 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce medu
  • trocha soli, pepře a kmínu
  • dle potřeby olej
  • 1 kg brambor
  • 150 g špenátu
  • 30 g másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Slaninu nakrájíme na proužky. Maso omyjeme, osušíme a ostrým úzkým nožem do něj uděláme zářezy, do kterých vložíme proužky slaniny. Potom ho kuchyňským provázkem svážeme do úhledného balíčku. Potřeme ho olejem, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. 

  2. krok2

    V pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka ze všech stran opečeme. Přendáme ho i s výpekem do pekáčku a vložíme do trouby rozehřáté na 220 °C. Necháme péct 45–60 minut. 

  3. krok3

    Mezitím si připravíme česnekovou omáčku a šťouchané brambory. Ty klasickým způsobem oloupeme a uvaříme doměkka v osolené vodě. Pak je slijeme, přidáme máslo a rozšťoucháme. 

  4. krok4

    Špenát opereme, překrájíme a necháme na másle zavadnout na pánvi. Přemístíme ho k připraveným bramborám a už jen lžící promícháme, podle chuti osolíme. 


  5. Na omáčku prolisujeme česnek, vymačkáme šťávu z pomerančů a přidáme do ní hořčici, med a česnek. Podle chuti omáčku osolíme a opepříme a asi 3 minuty svaříme na mírném plameni. Vepřové maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a šťouchanými bramborami.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dušená kapusta s vepřovým masem

Dušená kapusta s vepřovým masem

Většinou se dělá kapusta a vepřová pečínka zvlášť, ale u nás v rodině je ...
Všehochuť /01.02.14
Kuřecí játra s rajčatovou omáčkou

Kuřecí játra s rajčatovou omáčkou

Uvař je, když chceš mít oběd rychle hotový.
Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou
Všehochuť /24.05.11
Plněná cuketa

Plněná cuketa

Pečenou cuketu i náš mlsný synáček hodnotí jako velkou mňamku. A to je co ...
Všehochuť /08.12.08
Barevné knedlíky

Barevné knedlíky

Říkáme jim také špekové míčky.
Erika Uchytilová, Praha
Všehochuť /04.08.11
Dýňový nákyp s mletým masem

Dýňový nákyp s mletým masem

Dýně nákyp zjemní a zvláční.

jana Stávková, Čejkovice

Všehochuť /10.09.12
Kuřecí játra s rozinkami

Kuřecí játra s rozinkami

Nezvyklá kombinace tě mile překvapí.
Marcela Zmatlíková, Stará Paka
Všehochuť /06.05.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu