Reklama
Vepřová plec s česnekovou omáčkou
Fotogalerie:
 

Vepřová plec s česnekovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Na prošpikování můžeš použít i anglickou slaninu, ale měla by být hodně prorostlá.

Zdena Hošková, Sokolov

Ingredience

  • 100 g slaniny v celku
  • 650 g vepřového plecka
  • 3 stroužky česneku
  • 2 pomeranče
  • 4 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce medu
  • trocha soli, pepře a kmínu
  • dle potřeby olej
  • 1 kg brambor
  • 150 g špenátu
  • 30 g másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Slaninu nakrájíme na proužky. Maso omyjeme, osušíme a ostrým úzkým nožem do něj uděláme zářezy, do kterých vložíme proužky slaniny. Potom ho kuchyňským provázkem svážeme do úhledného balíčku. Potřeme ho olejem, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. 

  2. krok2

    V pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka ze všech stran opečeme. Přendáme ho i s výpekem do pekáčku a vložíme do trouby rozehřáté na 220 °C. Necháme péct 45–60 minut. 

  3. krok3

    Mezitím si připravíme česnekovou omáčku a šťouchané brambory. Ty klasickým způsobem oloupeme a uvaříme doměkka v osolené vodě. Pak je slijeme, přidáme máslo a rozšťoucháme. 

  4. krok4

    Špenát opereme, překrájíme a necháme na másle zavadnout na pánvi. Přemístíme ho k připraveným bramborám a už jen lžící promícháme, podle chuti osolíme. 


  5. Na omáčku prolisujeme česnek, vymačkáme šťávu z pomerančů a přidáme do ní hořčici, med a česnek. Podle chuti omáčku osolíme a opepříme a asi 3 minuty svaříme na mírném plameni. Vepřové maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a šťouchanými bramborami.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Pečená kachna se zelím

Pečená kachna se zelím

Příprava sice zabere čas, ale stojí to za to. Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Všehochuť /03.02.11
Paprikový koláč

Paprikový koláč

Jednoduchý, levný a hlavně výborný koláč na slaný způsob.

Adam Ploszek, Jablunkov

Všehochuť /11.09.12
Vepřová krkovička pečená v majonézovém kabátku

Vepřová krkovička pečená v majonézovém kabátku

Majonézu cítit nebudete! Takže i nepřátelé majonéz si můžou pečínku tímto způsobem...

Všehochuť /17.10.12
Pivní guláš z plecka

Pivní guláš z plecka

Dobře ochuceným gulášem rodinu potěším, proto ho dělám vždycky hodně. Druhý den je ...

Všehochuť /19.09.14
Filátko z candáta s bramborovou  slámou

Filátko z candáta s bramborovou slámou

Maso z candáta je velmi jemné, máme ho mnohem raději než kapra a dáváme mu přednost i o...
Všehochuť /22.07.12
Pečené jehněčí  na rozmarýnu a česneku

Pečené jehněčí na rozmarýnu a česneku

Na talíři zdobíme čerstvým rozmarýnem.

Martina Alexová, Beroun

Všehochuť /13.05.15
 

Nejnovější

Špagety s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Špagety s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Důkaz, že oběd či večeři lze připravit snadno a rychle. Pavlína Matějková, ...
Za pár korun /24.04.17
Orlovský grenadýr

Orlovský grenadýr

Naši místní specialitu každý moc chválí.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /24.04.17
Dýňové rizoto se žampiony

Dýňové rizoto se žampiony

Báječný tip pro všechny milovníky rýže.

Romana Kulichová, Praha

Vaříme express /24.04.17
Těstoviny s kuřecím

Těstoviny s kuřecím

Když zbude pečené kuře, dá se krásně zužitkovat.

Lucie Kalmusová, Ostrava

...
Vaříme express /24.04.17
Orecchiette s restovanou zeleninou

Orecchiette s restovanou zeleninou

Něco na způsob báječného těstovinového salátu, jen v tepelné úpravě.

...

Zdravě a chutně /24.04.17
Široké nudle s hlívou, pórkem, kapustou a mozzarellou

Široké nudle s hlívou, pórkem, kapustou a mozzarellou

Nejchutnější jsou tagliatelle, ale měla jsem jen široké nudle s kurkumou – a taky ...

Všehochuť /24.04.17
Pestré tortellini

Pestré tortellini

Barevná směs těstovin a zeleniny v sýrové omáčce vypadá na talířích krásně a ...

Škola vaření /23.04.17
Rýžová kaše

Rýžová kaše

Pár jahod nechávám na ozdobu.

Jaroslava Hrubá, Olomouc

Vaříme express /23.04.17
Skleněné nudle se špenátem

Skleněné nudle se špenátem

Jídla inspirovaná čínskou kuchyní u nás patří k nejoblíbenějším.

Eva ...

Vaříme express /23.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama