Reklama
Vepřová plec s česnekovou omáčkou
Fotogalerie:
 

Vepřová plec s česnekovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Na prošpikování můžeš použít i anglickou slaninu, ale měla by být hodně prorostlá.

Zdena Hošková, Sokolov

Ingredience

  • 100 g slaniny v celku
  • 650 g vepřového plecka
  • 3 stroužky česneku
  • 2 pomeranče
  • 4 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce medu
  • trocha soli, pepře a kmínu
  • dle potřeby olej
  • 1 kg brambor
  • 150 g špenátu
  • 30 g másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Slaninu nakrájíme na proužky. Maso omyjeme, osušíme a ostrým úzkým nožem do něj uděláme zářezy, do kterých vložíme proužky slaniny. Potom ho kuchyňským provázkem svážeme do úhledného balíčku. Potřeme ho olejem, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. 

  2. krok2

    V pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka ze všech stran opečeme. Přendáme ho i s výpekem do pekáčku a vložíme do trouby rozehřáté na 220 °C. Necháme péct 45–60 minut. 

  3. krok3

    Mezitím si připravíme česnekovou omáčku a šťouchané brambory. Ty klasickým způsobem oloupeme a uvaříme doměkka v osolené vodě. Pak je slijeme, přidáme máslo a rozšťoucháme. 

  4. krok4

    Špenát opereme, překrájíme a necháme na másle zavadnout na pánvi. Přemístíme ho k připraveným bramborám a už jen lžící promícháme, podle chuti osolíme. 


  5. Na omáčku prolisujeme česnek, vymačkáme šťávu z pomerančů a přidáme do ní hořčici, med a česnek. Podle chuti omáčku osolíme a opepříme a asi 3 minuty svaříme na mírném plameni. Vepřové maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a šťouchanými bramborami.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Medová kuřecí křidélka

Medová kuřecí křidélka

Křídla by měla získat krásnou zlatavou barvu. Božena Kolářová, Pouště
Všehochuť /03.08.15
Kachní prsa na víně

Kachní prsa na víně

Kachní maso je velice delikátní.

Václav Spal, Rakovník

Všehochuť /20.07.15
Kuřecí roláda se špenátem, mrkví, bramborem a bylinkami

Kuřecí roláda se špenátem, mrkví, bramborem a bylinkami

Zdravý a chutný oběd.

Jana Kotoučková, Veselice

Všehochuť /26.07.13
Pečená kachna se zelím

Pečená kachna se zelím

Příprava sice zabere čas, ale stojí to za to.
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Všehochuť /03.02.11
Kuřecí muffiny s liškovou korunkou

Kuřecí muffiny s liškovou korunkou

Uvidíš, že si na nich smlsneš.

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /12.08.15
Žebírko v medové marinádě

Žebírko v medové marinádě

Tahle skvělá pochoutka sice vyžaduje trochu víc práce, ale výsledek je úžasný a ...

Všehochuť /10.05.13
 

Nejnovější

Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině. Radim Nový, Jáchymov...
Škola vaření /18.08.17
Hamburger s překvapením

Hamburger s překvapením

Ráda používám i plísňový sýr, jako je třeba niva. Masíčko pak dostane ...

Vaříme express /18.08.17
Zapečený chléb s brokolicí

Zapečený chléb s brokolicí

Líp se pokrm připravuje ze staršího chleba.

Božena Peřinová, Luka nad ...

Vaříme express /18.08.17
Cuketové placičky

Cuketové placičky

Nádherně voní už při smažení.

Petra Geletičová, Sloupno

Vaříme express /18.08.17
Mletý steak na zelenině

Mletý steak na zelenině

Svěží křehká zelenina a šťavnaté plátky mletého masa tvoří jednoduchý, ...

Vaříme express /18.08.17
Club Sandwich

Club Sandwich

Prima americká pochoutka.

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /18.08.17
Tartaletky s ovocem

Tartaletky s ovocem

Má rodina vždy ocení, když dostanou po obědě malý dezert ve své vlastní ...

Sladký život /18.08.17
Květákový salát

Květákový salát

Pro dietnější variantu nahraď majolku jogurtem.

Naďa Indruchová, Valašské ...

Za pár korun /17.08.17
Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Pokud chceš, aby byly porce větší, kup si místo klasických žampiony portobello.

...

Vaříme express /17.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama