Reklama
Vepřová plec s česnekovou omáčkou
Fotogalerie:
 

Vepřová plec s česnekovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Na prošpikování můžeš použít i anglickou slaninu, ale měla by být hodně prorostlá.

Zdena Hošková, Sokolov

Ingredience

  • 100 g slaniny v celku
  • 650 g vepřového plecka
  • 3 stroužky česneku
  • 2 pomeranče
  • 4 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce medu
  • trocha soli, pepře a kmínu
  • dle potřeby olej
  • 1 kg brambor
  • 150 g špenátu
  • 30 g másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Slaninu nakrájíme na proužky. Maso omyjeme, osušíme a ostrým úzkým nožem do něj uděláme zářezy, do kterých vložíme proužky slaniny. Potom ho kuchyňským provázkem svážeme do úhledného balíčku. Potřeme ho olejem, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. 

  2. krok2

    V pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka ze všech stran opečeme. Přendáme ho i s výpekem do pekáčku a vložíme do trouby rozehřáté na 220 °C. Necháme péct 45–60 minut. 

  3. krok3

    Mezitím si připravíme česnekovou omáčku a šťouchané brambory. Ty klasickým způsobem oloupeme a uvaříme doměkka v osolené vodě. Pak je slijeme, přidáme máslo a rozšťoucháme. 

  4. krok4

    Špenát opereme, překrájíme a necháme na másle zavadnout na pánvi. Přemístíme ho k připraveným bramborám a už jen lžící promícháme, podle chuti osolíme. 


  5. Na omáčku prolisujeme česnek, vymačkáme šťávu z pomerančů a přidáme do ní hořčici, med a česnek. Podle chuti omáčku osolíme a opepříme a asi 3 minuty svaříme na mírném plameni. Vepřové maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a šťouchanými bramborami.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečené koleno na česneku

Pečené koleno na česneku

Takto připravené koleno je skutečná pochoutka. Božena Kolářová, Pouště
Všehochuť /16.02.13
Vepřová plec v kapustě

Vepřová plec v kapustě

Jestli máte rádi zeleninu a hlavně kapustu, vyzkoušej tento způsob přípravy. Nám moc ...

Všehochuť /17.02.14
Králík na houbách

Králík na houbách

Se sušenými lesními houbami je vynikající.

Iva Šímová, Čáslavice

Všehochuť /19.12.13
Opilé hovězí plátky

Opilé hovězí plátky

Máte rádi červené víno? Zkuste ho i jako ingredienci při přípravě oběda.

Jana ...

Všehochuť /03.06.12
Zapečený králík se sýrem

Zapečený králík se sýrem

Lahodná šťavnatá dobrota.

Lucie Šimčáková, Spytihněv

Všehochuť /30.05.14
Sladkokyselá kuřecí směs s citronem

Sladkokyselá kuřecí směs s citronem

K této specialitce se nejlépe hodí rýže.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /03.10.13
 

Nejnovější

Utopenci

Utopenci

Švagr, který má rád hodně ostrá jídla, přidává ještě speciální superpálivé ...
Škola vaření /22.10.17
Masová roláda

Masová roláda

Jestli chceš opravdu zajímavý oběd, udělej jako přílohu kaši z batátů.

...

Všehochuť /22.10.17
Kyselica s krůpama

Kyselica s krůpama

Ochutnal jsem ji ve Vlčnově, je dost hustá.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Škola vaření /21.10.17
Sýrové bábovičky s ořechy

Sýrové bábovičky s ořechy

Použij tvrdý sýr výraznější chuti, například goudu, ementál apod.

Blanka ...

Vaříme express /21.10.17
Kořeněná směs zeleniny

Kořeněná směs zeleniny

Harissa je pikantní feferonková pasta.

Klára Rybáčková, Kladno

Zdravě a chutně /21.10.17
Roláda z vepřové kýty na víně

Roláda z vepřové kýty na víně

Vždy jsem se rolády bála, ale není to nic složitého.

Hana Kocourková, Liberec

Všehochuť /21.10.17
Minutková kachní prsa

Minutková kachní prsa

Brusinkovo-rybízový dip připravíš smícháním stejného dílu brusinkového džemu ...

Všehochuť /21.10.17
Luciferské roštěnky

Luciferské roštěnky

Pikantní křehké masíčko si získá každý jazýček.

Zdeňka Vítová, Liberec

Všehochuť /21.10.17
Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Náplň může být vždy jiná, záleží na sezoně.

Veronika Marková, Český ...

Za pár korun /20.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama