Reklama
Vepřová plec na čirůvkách
Fotogalerie:

Vepřová plec na čirůvkách

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tomáš Mika, Brno

Ingredience

  • 400 g vepřové plece
  • 400 g čirůvek (fialových, dvoubarevných, případně májovek)
  • 2 větší cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 100 g anglické slaniny
  • 4 stroužky česneku
  • 250 ml silného vývaru
  • sůl, pepř, kmín, nové koření a bobkový list
  • hl. mouka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřové maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Na sádle necháme ztmavnout cibuli, pak přidáme maso, kmín a orestujeme.

  2. Maso podlijeme trochou vývaru, necháme vysmažit do tuku, pak znovu podlijeme, přidáme česnek a ostatní koření a dusíme do poloměkka.

  3. Zhruba po 40 minutách přidáme houby, které jsme zvlášť nesolené osmažili na sádle, a dusíme společně doměkka.

  4. Zahustíme hladkou moukou s vodou a necháme provařit. Podáváme s dušenou rýží.

Pošli recept! 9/2017 (2.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýžovo-zelné rolky

Rýžovo-zelné rolky

Připravovala jsem je, když mi zbyly některé suroviny z minulého dne. A měly ...
Všehochuť /26.04.16
Kuře na adžice

Kuře na adžice

Kuřecí maso nemám moc rád, ale s adžikou je skvělé.

Zbyněk Moravec, Dobříš

Všehochuť /06.04.13
Králičí čína s cuketou

Králičí čína s cuketou

Čína říkáme doma různým masovým směsím se zeleninou. Všem chutnají a já ...

Všehochuť /27.02.12
Cop s krůtím masíčkem

Cop s krůtím masíčkem

Každá půlka obsahuje něco jiného.

Lucie Pěničková, Olomouc

Všehochuť /22.02.15
Citronový losos a salát

Citronový losos a salát

Losos má velmi zdravé maso, posiluje srdce.

Zuzana Blažková, Rakovník

Všehochuť /23.12.15
Hovězí roštěná

Hovězí roštěná

Takto připravená omáčka je velmi jemná.
Lenka Vítovská, Praha 10
Všehochuť /20.10.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu