Reklama
Vepřová pečínka s brusinkami
Fotogalerie:
 

Vepřová pečínka s brusinkami

Jiří Knížek

Praha
V neděli musí být na stole kus masa, jinak bych si nepochutnal.
Jiří Knížek, Praha

Ingredience

  • 800 g vepřová pečeně
  • 150 g džem brusinkový
  • 50 g cukr krupice
  • 1 lžička tymián
  • z 1/2 citronu šťáva citrónová
  • 2 lžíce olej
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vepřové maso (bez kosti) opláchneme a utřeme důkladně do papírové utěrky. Potom ho osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji na pánvi ze všech stran.
  2. krok2 Opečené maso vložíme do pekáčku, posypeme tymiánem, podlijeme horkou vodou, zakryjeme a pomalu pečeme doměkka.
  3. krok3 Během pečení maso často podléváme vypečenou šťávou nebo horkou vodou.
  4. krok4 Brusinkový džem důkladně promícháme s cukrem a šťávou z půlky citronu. Potom tuto směs naklademe na maso a necháme chvíli zapékat bez pokličky. Je také možné maso zakrýt zapékací fólií (sáčkem na pečení) a sáček několikrát propíchnout, aby pára při pečení mohla odcházet. Těsně před dopečením pak sáček rozstřihneme, maso pokryjeme brusinkami a ještě chvíli dopékáme. Hotovou vepřovou pečínku podáváme s bramborem.

    TIP: Pečínka je vynikající také s bramborovými knedlíky.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Medové uzené

Medové uzené

Rozhodně stojí za vyzkoušení. Květa Kroupová, Praha
Všehochuť /04.02.13
Štika se sýrovou omáčkou Président Le Bleu

Štika se sýrovou omáčkou Président Le Bleu

Jemnou chuť sladkovodní rybky skvěle doplní výrazný sýr.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /03.09.14
Plátky na víně s brusinkami

Plátky na víně s brusinkami

Ideální přílohou je bramborová kaše.


Zdeňka Polanská, Vsetín

Všehochuť /18.03.17
Kuřecí paličky na švestkách s rýží

Kuřecí paličky na švestkách s rýží

Výrazná chuť švestek a koňaku udělá z jídla netradiční kulinářský ...

Všehochuť /05.01.16
Roštěná na žampionech

Roštěná na žampionech

Plátek hovězí roštěné přelitý smetanovou omáčkou se žampiony.

Pavel Štrougal, ...

Všehochuť /02.04.12
Čiži piži

Čiži piži

Nejlépe chutná s čerstvým chlebem.
Anna Rydrychová, Blešno
Všehochuť /19.11.10
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama