Reklama
Vepřová pečínka na tymiánu
Fotogalerie:

Vepřová pečínka na tymiánu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Brambory krásně nasáknou lahodnou šťávou vypečenou z masa.

Hana Kostelková, Ostrava

Ingredience

  • 1,5 kg vepřové pečeně
  • 2 stroužky česneku
  • trocha pepře a tymián
  • podle chuti sůl
  • dle potřeby sádlo nebo olej
  • 2–3 cibule
  • 1 kg brambor
  • pár lístků šalvěje
  • 1 bobkový list

Doba přípravy

Počet porcí

6-8

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřové maso pečlivě omyjeme a důkladně osušíme. Kůži stejnoměrně nařízneme ostrým nožem a vložíme do ní na plátky nakrájený česnek. Potom do kůže vetřeme sůl a maso posypeme pepřem a tymiánem. 

  2. Pekáč potřeme tukem, vložíme maso kůží nahoru a podlijeme horkou vodou. Pečeme 2,5 hodiny, několikrát přeléváme vypečenou šťávou. Po 45 minutách pečení přidáme na čtvrtky pokrájenou cibuli, po 10 minutách oloupané brambory nakrájené na čtvrtiny, šalvěj a bobkový list. Brambory občas obrátíme, aby se rovnoměrně propekly. Asi 10 minut před koncem zvýšíme teplotu na maximum. 

Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelí na pivě s pleckem a slaninou

Zelí na pivě s pleckem a slaninou

Tento recept je rychlý, jídlo se dobře ohřívá a můžeme je jíst, s čím ...
Všehochuť /22.02.16
Roláda zapékaná ve formě

Roláda zapékaná ve formě

Tahle roláda je krásně šťavnatá a voňavá.

Lenka Kinkorová, Písek

Všehochuť /06.07.15
Plněný vepřový bok

Plněný vepřový bok

Dá víc práce, ale stojí to za to.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /03.05.14
Bramborový salát se smaženým květákem

Bramborový salát se smaženým květákem

Místo květáku může být třeba smažené filé nebo řízek...
Luděk Vláčil, Olšany u...
Všehochuť /15.06.11
Úžasná svíčková

Úžasná svíčková

Naučil mě ji tchán, vždycky si na ní smlsneme.
Jitka Hluchá, Loukov
Všehochuť /08.09.11
Sojové maso a špagety

Sojové maso a špagety

Sójové maso chutná se špagetami.
Jana Smékalová, Brno
Všehochuť /05.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama